Саобраћајни прописи се континуирано крше, за само три дана кажњено 1.259 возача

Током претходног викенда, у Црној Гори се догодило 49 саобраћајних незгода, у којима су три лица су задобила тешке тјелесне повреде, 21 лице лаке тјелесне повреде, док су нажалост, двије особе смртно страдале, саопштила је Управа полиције.

foto: pogled.me

“И поред појачаног присуства саобраћајне полиције на путним правцима, превентивних активности, као и појачаних контрола учесника у саобраћају, један број возача и даље не поштује саобраћајне прописе, чинећи најтеже прекршаје”, истакли су из полиције.

Због почињених прекршаја, у протеклих три дана, санкционисано је чак 1.259 возача.

“Оно што и даље забрињава је, да је сходно Закону о безбједности саобраћаја на путевима и Закону о прекршајима, чак 43 возача искључена су из саобраћаја, лишено слободе и приведено надлежним судовима на даљи поступак и одлучивање, због почињених најтежих саобраћајних прекршаја”, наводи се у саопштењу.

Из Управе полиције још једном апелују на родитеље, да категорији младих возача до 24 године, скрену пажњу на обазриву вожњу, поштовање саобраћајних прописа и безбједно и сигурно управљање возилом.

“Управа полиције ће и у наредном периоду у оквиру реалних могућности, настојати да кроз појачано присуство својих службеника, превентивним али и репресивним активностима, допринесе смањењу броја саобраћајних незгода са најтежим посљедицама, али још једном апелујемо на све возаче, да одговорним и стрпљивим понашањем, поштујући саобраћајне прописе, допринесу својој, безбједности својих сапутника, као и укупној безбједности у саобраћају и смањењу броја незгода са најтежим посљедицама”, поручују из Управе полиције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest