Саопшење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Саопштење за јавност

(9. април 2020.године)

Социјалистичка народна партија Црне Горе је вјеровала да овај период тешке борбе са вирусом мора бити исти за све и да једино скупа можемо изаћи као побједници. Јединство и политичка солидарност су били потребнији него икад.

Нажалост, стварност нас је у потпуности демантовала, и грађанима је већ сада јасно да ДПС води отворену изборну кампању, у којој су државне институције, тимови и органи директно стављени у службу режимске политике.

Очигледно да је здравствени систем, на челу са актуелним министром био урушен и прије овога и крајње неодговорно је дочекао кризу. Без основних средстава су били чак и здравствени радници , од којих је велики борој завршио у самоизолацији и карантину. Да не говоримо да наша држава није имала ни 10 респиратора, а да су плате нашим здравственим радницима биле најниже у региону. Формирано Национално координационо тијело у ствари представља ужи кабинет ДПС-а, у којем се није нашло мјеста ни за једног стручњака или професионалца који није дио владајуце структуре. Заслијепљени политиком не виде да је народ на рубу егзистенције и да сваког дана стотине људи остаје без посла и на улици. Отворено питамо које то фирме тренутно послују, зашто се наводна помоћ спроводи преко одређених фирми које су блиске режиму и зашто примат имају само доказани режимски послушници? Није вријеме да се злоупотребљава Црвени крст или било која друга организација, јер је 90 посто грађана у изузетно тешкој економској ситуацији.

СНП сматра да у Црној Гори ситуација измиче контроли и да нема времена за чекање. Наводни лидер у регион увјерава нас да је све у реду и да имамо све, док обичан грађанин нема маску за вријеме пандемије. Државе у окружењу су још крајем марта донијеле сет економских мјера у правцу ублажавања кризе, док ми “нашег Годоа” још увијек чекамо. Народ страхује за своју будућност и очекује одговорност. Да се сјутра донесу неке Владине мјере оне не могу заживјети ни за мјесец- два дана, а то је погубно за обичног нашег грађанина. Криза је на свом врхунцу, док Скупштину нико ништа и не пита.

Актуелни режим је очигледно зауставио нормалан живот, али не и своју кампању, заборављајући притом да народ не заборавља претходних 20 година њихове владавине, затварања фабрика, Монтенегроерлајнз, аеродроме И сл. Добро памте грађани и Закон о слободи вјероисповијести, као и чињеницу да их је и прије кризе до сиромаштва довео актуелни режим. Господо из власти, престаните да, под окриљем вируса короне дрско и неодговорно водите политичку кампању, у времену кад опозиција на један крајње одговоран начин показује свој однос према тренутној ситуацији. Само захваљујући великој одговорности грађана и медицинских радника Црна Гора успјешно одолијева овој болести.

Социјалистичка народна партија и у овом тренутку показује како се воли своја држава и води рачуна о својим грађанима. Економске, здравствене и социјане посљедице пандемије тек ће се видјети, али се већ сада може рећи да ће бити огромне. Осим директне помоћи, представили смо и низ мјера за превазилажење кризе која нам неминовно стиже, што ћемо и убудуће наставити.

Уз још једну захвалност нашим грађанима, позивамо их да поштују мјере, буду одговорни и остану код куће, а послије овога ће свакако доћи вријеме наплате политичких дугова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest