Саопштење ДФ-a

Ово помпезно спровођење Небојше Медојевића и његове супруге Марине у карантин у Сутоморе као наводних прекршиоца самоизолације, је још један у низу прогона тужилаштва према породици Медојевић.
Ради разних шпекулација и недоречености које се намјерно пласирају у јавности желимо да појаснимо ову ситуацију.
Наиме, након повратка из Шведске, Небојша и Марина су добили рјешење о самоизолацији 17.03.2020. године. Баш то вече је добијена информација да су регистрована прва два случаја заражених од корана вируса у Црној Гори. Сјутрадан, а још увијек није била озбиљна ситуација, ТВ Вијести је тражила изјаву од Марине Медојевић, као директорице хуманитарне фондације „Банка хране“, о утицају корона вируса на положај најсиромашних у Црној Гори. С обзиром на огроман број позива и апела за помоћ којима је Банка хране тих дана била затрпана, Марина је сматрала друштвено одговорним да јавно упути апел у укаже на алармантну ситуацију у којој су, након донешених мјера координационог тијела за борбу против корона вируса, нашли сиромашни, као најрањивија категорија. Изјаву је дала испред зграде, са свим спроведеним мјерама опреза од стране новинара и сниматеља. То је уважени грађани био једини излазак и то не на њену иницијативу, а у трајању свега 10 минута испред зграде у којој станује и наглашавамо, све то се десило прије десет дана.
Али УДБА и њени жбирови су постфестум, након 10 дана, уз помоћ њима блиских медија направили аферу и дојавили инспекцији која је наравно експресно реаговала јер се ради о супрузи опозиционог лидера. И онда је почело режимско иживљавање. Као револт на понашање инспектоке Мерсаде Шутовић и цио сценарио који је режим креирао, а и у знак солидарности према својој супрузи, Небојша Медојевић је демонстративно изашао до лифта на спрату на коме живе и то у присутву четири полицајца и инспекторке и тиме намјерно прекршио мјеру.
Небојша и Марина немају нити један симптом и осјећају се одлично и инситирали су да им се одради тестирање на корона вирус, чак о свом трошку, али надлежни су то одбили. Да не кажемо да због неспосбности надлежних и немања довољно тестова, потеже се за бесмисленим мјерама у којима људе који нису имали никакав контакт са зараженима и који немају никаквих симптома држе у карантину, ево сад чак мјесец дана. Док оне који показују симптоме и контактирају Институт за јавно здравље, савјетују да остану кући. Апсурд.
Овдје је очигледно да се ради о новом прогону и малтретирању породице Медојевић од стране режимских сатрапа, а свједоци смо да предсједник Ђукановић иако је обишао пола Европе у којој букти епидемија није у самоизолацији већ чак посјећује и Клинички центар.
Наш адвокат Дражен Медојевић ће уложити жалбу Министарству здравља.
Небојша Медојевић Марина Медојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest