Саопштење Предсједника СО Беране

У тренутку када се човјечанство бори са пандемијом која односи хиљаде живота, када сваки појединац и свака породица на свим меридијанима, стрепи какав ће сјутра осванути дан, политикантске препирке нешто су што је најмање потребно било ком друштву, а нашем поготово.

Актуелна догађања и прича која се повела у вези са респираторима указују, на најблаже речено, недостатак цивилизованости код актера ових политичких препуцавања, са обије стране. Вријеме кризе постало је и вријеме солидарности. Разлике су за тренутак нестале. Лјекари и медицинско особље не знају за границе, иду тамо гдје је најпотребније како би се помогло људима.

У овом тренутку је цијелом свијету, а камоли нашој држави и нашим општинама свака помоћ добро дошла. Свако треба да помогне и свакоме треба помоћи. У овим тешким временима нема мјеста политичким игранкама, а нарочито не игрању са емоцијама народа.

У том смислу, желимо да буде више респиратора, маски, топломјера. Више свега што нам је неопходно да очувамо здравље и животе људи, у нади да све то никада нећемо морати да употријебимо. Треба да помогнемо али помоћ треба и да прихватимо, без обзира на непримјерен став обије стране. Нити је вријеме за медјудржавне и медјуграничне сплетке и намјештаљке, нити је вријеме за истицање било које вјере или било које нације. Вријеме је за солидарност и заједничку борбу. Испразна политикантска препуцавања мотивисана најнижим поривима, сви који имају потребу за њима, треба да оставе за вријеме када неће имати паметнијег посла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest