Саопштење за јавност

Вријеме читања 2 минута

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

(20. април 2020. године)

Социјалистичка народна партија је вјеровала да је изазов борбе са корона вирусом довољан да наша држава заборави на политичке и сваке друге подјеле, те да позиви и апели на јединство, солидарност, љубав и праштање подједнако важе за све.

Нажалост, свједоци смо да ДПС-у ништа није свето, да им је и ова пандемија само послужила као бич у рукама за наставак агресивне политике и обрачуна са политичким неистомишљеницима и нашом, црногорско-приморском Митрополијом.

Дубоко смо вјеровали да је ДПС хајдучија завршена у освит зоре, усвајањем накарадног закона о слободи вјероисповијести. Сматрали смо да су стотине хиљада грађана у достојанственим литијама јасан сигнал да се престане са хајком на нашу Цркву. Умјесто свега тога, свједоци смо да и највећи хришћански празник служи режиму за наставак великих и неопростивих грешака. Цвијети, Васкрс свуда и сваком добронамјерном, вјерујећем грађанину у Црној Гори служе за ширење љубави, међувјерске и националне слоге. Свима, осим представницима власти, који су своја дјела показивали привођењем највиших црквених вјеродостојника, свештеника, затварањем храмова, дежурањем полицијских снага испред манастира, и најновијим привођењима пароха на саслушања због одржавања литургија без вјерника, иако су испоштоване све препоруке у вези са вирусом.

Са друге стране, национални Јавни сервис, ударна песница режима, је докраја оголио своју суштину постојања. Умјесто преноса Васкршње литургије, како би десетине и десетине хиљада вјерника могле на тај начин бити дио њих, “државни сервис свих грађана” нас је “освјежио” јутарњим аеробиком, ваљда да размрда уснуле функционере ДПС-а, који и ово ванредно стање користе за своје политичке промоције и шетњу по Црној Гори.

СНП сматра да ће ова и оваква однарођена власт врло брзо у политичку историју. Нјихова бахатост је превршила сваку мјеру, још једном заборављајући да они нису и неће бити држава Црна Гора.

И на самом крају, још једном позивамо наше вјернике да празник проведу у духу његових порука мира и толеранције, у оквиру својих породица, слушајући глас здравствене струке, глас своје цркве и свог разума. Останимо код куће, а кад побиједимо вирус на ред ће доћи литије и неке нове побједе, на добро читаве Црне Горе и њених грађана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest