Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

(20. април 2020. године)

Социјалистичка народна партија је вјеровала да је изазов борбе са корона вирусом довољан да наша држава заборави на политичке и сваке друге подјеле, те да позиви и апели на јединство, солидарност, љубав и праштање подједнако важе за све.

Нажалост, свједоци смо да ДПС-у ништа није свето, да им је и ова пандемија само послужила као бич у рукама за наставак агресивне политике и обрачуна са политичким неистомишљеницима и нашом, црногорско-приморском Митрополијом.

Дубоко смо вјеровали да је ДПС хајдучија завршена у освит зоре, усвајањем накарадног закона о слободи вјероисповијести. Сматрали смо да су стотине хиљада грађана у достојанственим литијама јасан сигнал да се престане са хајком на нашу Цркву. Умјесто свега тога, свједоци смо да и највећи хришћански празник служи режиму за наставак великих и неопростивих грешака. Цвијети, Васкрс свуда и сваком добронамјерном, вјерујећем грађанину у Црној Гори служе за ширење љубави, међувјерске и националне слоге. Свима, осим представницима власти, који су своја дјела показивали привођењем највиших црквених вјеродостојника, свештеника, затварањем храмова, дежурањем полицијских снага испред манастира, и најновијим привођењима пароха на саслушања због одржавања литургија без вјерника, иако су испоштоване све препоруке у вези са вирусом.

Са друге стране, национални Јавни сервис, ударна песница режима, је докраја оголио своју суштину постојања. Умјесто преноса Васкршње литургије, како би десетине и десетине хиљада вјерника могле на тај начин бити дио њих, “државни сервис свих грађана” нас је “освјежио” јутарњим аеробиком, ваљда да размрда уснуле функционере ДПС-а, који и ово ванредно стање користе за своје политичке промоције и шетњу по Црној Гори.

СНП сматра да ће ова и оваква однарођена власт врло брзо у политичку историју. Нјихова бахатост је превршила сваку мјеру, још једном заборављајући да они нису и неће бити држава Црна Гора.

И на самом крају, још једном позивамо наше вјернике да празник проведу у духу његових порука мира и толеранције, у оквиру својих породица, слушајући глас здравствене струке, глас своје цркве и свог разума. Останимо код куће, а кад побиједимо вирус на ред ће доћи литије и неке нове побједе, на добро читаве Црне Горе и њених грађана

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest