Саопштење за јавност ДФ-а

‼️ХИТНО ОСЛОБОДИТЕ МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА, СВЕШТЕНИКЕ И ВЈЕРУЈУЋЕ ЉУДЕ ‼️

Демократски фронт тражи хитно ослобађање Митрополита црногорско-приморског Господина Амфилохија, заробљених свештеника као и других вјерујућих људи, из ЦБ у Подгорици. Њихово привођење и задржавање је дубоко неморалан и нељудски, па тек онда противуставан и противзаконит чин.

Користећи тренутну ситуацију за кршење Устава и закона без претходног увођења ванредног стања, режим отворено спроводи диктатуру и прво што су напали је наша Црква односно њен најзначајнији јерарх у Црној Гори. То показује да режим користи ову ситуацију да учврсти свој недемократски, тоталитарни и диктаторски начин владавине. Док предсједници општинских одбора ДПС-а сједе у затвореним кафанама без последица, њихови посланици и предсједници општина у којима су они на власти слободно шетају у групама од по десетак или двадесетак људи и праве себи рекламу давајући новац и пакете помоћи својим присталицама,  дотле се хапси црквени великодостојник и ускраћују му се сва права која му припадају.

Проћи ће ово вријеме вируса које је унијело страх у Црну Гору а тада ће се све ове режимске злоупотребе ставити на дневни ред укупног преиспитивања у нашој земљи. Најсрамније странице тих злоупотреба су исписане управо  према СПЦ и опозиционим лидерима.

Не брукајте се додатно режимлије него што прије из ваших полицијских станица пуштајте на слободу нашег Митрополита и друге приведене људе.

ИНФО ТИМ ДФ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest