Састанак Кривокапића и Де Кроа: Белгија снажно уз ЦГ на путу ка ЕУ

Вријеме читања 2 минута

Црна Гора и Белгија имају одличне билатералне односе што је снажан подстицај интеграционој агенди Црне Горе, закључено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића са предсједником Владе Белгије Александером Де Кроом

„У наредном периоду потребно интензивирати сарадњу у свим областима од обостраног интереса“, закључено је на састанку.

Кривокапић је изразио задовољство због сусрета са белгијским колегом и казао да Црна Гора има добру сарадњу са свим државама чланицама Европске уније што потврђују и састанци са највишим званичницима које је имао у претходном периоду.

„Чини ми задовољство да се након разговора са канцеларима Меркел и Курц, предсједником Макроном, премијером Мицотакисом и другима састанем са Вама како би у непосредном разговору размијенили мишљење о будућој сарадњи наших земаља, билатерално и мултилатерално“, казао је премијер.

Он је подсјетио да Црна Гора и Белгија ове године обиљежавају важан заједнички јубилеј – 15 година од успостављања дипломатских односа, те захвалио на подршци Белгије црногорским стратешким опредјељењима.

„Црна Гора остаје посвећена кључним принципима вањскополитичког дјеловања – европској интеграцији, савезништву у оквиру НАТО алијансе и регионалној сарадњи“, казао је Кривокапић.

Предсједник Владе Краљевине Белгије Александер Де Кро изразио је задовољство због сусрета са предсједником Владе Црне Горе и казао да ће на плану интеграције у Европску унију Црна Гора, као и до сада, имати снажну подршку Владе Краљевине Белгије.

“Црна Гора има компаративне предности као мала земља у процесу придруживања Европској унији. Имате добре природне ресурсе за развој туризма и енергетике, што је простор за развијање даљих билатералних односа”, саопштио је белгијски премијер.

Саговорници су размијенили мишљење о економским импликацијама здравствене кризе на опоравак привреде, те изразили очекивање да ће се у наредном периоду отворити простор за интензивирање сарадње двије земље у свим областима од заједничког интереса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest