Састанак предсједника СНП ЦГ Владимира Јоковића са представницима Европске мреже организација за мониторинг избора

Саопштење за јавност

(3. август 2020. године)

Данас је у сједишту СНП ЦГ одржан састанак предсједника СНП ЦГ Владимира Јоковића са представницима Европске мреже организација за мониторинг избора (ЕНЕМО) Ђанлуком Пасарелијем и Пиером Пеyтиером.

Теме о којима се разговарало биле су изборно законодавство, бирачки спискови и Закон о слободи вјероисповијести. Предсједник Јоковић је истакао да се СНП ЦГ залаже за европске вриједности, те да је европски пут Црне Горе нешто за шта смо се залагали од оснивања и што остаје наш приоритет и данас.

Јоковић је упознао госте са формирањем велике опозиционе коалиције за предстојеће парламентарне изборе и исказао увјерење да ће она однијети побједу на њима. Он је подсјетио на став наше партије да су избори расписани неуставно, у вријеме када не би требало да се одрже и не водећи рачуна о броју обољелих и умрлих од Цовид 19.

Предсједник Јоковић је такође напоменуо да је СНП упутила писмо одређеном броју амбасада у Црној Гори у којем их је упознала са нерегуларностима у бирачком списку.

Он је истакао и да очекује мирну транзицију власти, односно указао да се СНП ЦГ залаже за формирање Владе која би трајала најдуже двије године и за које вријеме би се очистили бирачки спискови и створили услови за одржавање првих слободних, поштених и фер избора.

Предсједник Јоковић је казао и да је Закон о слободи вјероисповијести усвојен незаконито и у ванредној атмосфери, да је дискриминаторски, те да Митрополији црногорско-приморској није дата прилика да са државом склопи темељни уговор као што је то урађено са другим вјерским заједницама.

Састанку је присуствовао и секретар ИО ГО СНП ЦГ Драган Вукић.

Медијски центар СНП ЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *