Шћекић: Око пет милиона еура скупљено у борби против пандемије

Вријеме читања < 1 минут

Министар здравља Драгослав Шћекић поручио је да ће новчана средства у износу од око пет милиона еура, која су прикупљена од грађана и привредних субјеката за борбу против КОВИД 19 пандемије, бити усмјерена за унапређење здравственог система.

Фото: Поглед

Како наводе у саопштењу из Министарства здравља, он је то саопштио на јучерашњој сједници Владе, нагласивши да ће се конкретном намјеном, у најскорије вријеме, бавити новоименовани Савјет за сагледавање епидемиолошке ситуације, на чијем је челу премијер Дритан Абазовић.

„С обзиром да у дужем периоду нисмо знали шта се дешавало са средствима која су свакако прикупљена из хуманог разглога, а како би се ублажиле посљедице пандемије, ми смо кроз ревизију Државне ревизорске институције, кроз њихове налазе, дошли до информација, да се у одређеној банци налази око пет милиона еура тих средстава“, казао је Шћекић.

Он је истакао да су средства без корисника, те да је нелогично да Министарство здравља није имало своју улогу у томе, с обзиром на промјене на владином нивоу везано за Национално координационо тијело.

„Битно је да та средства постоје на рачуну и да се могу на квалитетан начин употријебити. С обзиром да је у здравственом систему потребно много тога реализовати, почев од инфраструктурних ствари до одређених потребних апарата како би здравствене установе квалитетно функционисале, Савјету ће бити предложен модел како да се та средства на најбољи начин усмјере с циљем побољшања здравствене услуге нашим грађанима“, поручио је министар здравља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest