Шћекић: Смањење листи чекања у КЦЦГ приоритет

Фото: Поглед

Директорица КЦЦГ Љиљана Радуловић је подсјетила да је у КЦЦГ од почетка године обављено око 350 хиљада здравствених услуга, да су имали 38 хиљада хоспитализација и близу 15 хиљада хируршких интервенција.

Фото: Поглед

Смањење листи чекања на специјалистичке прегледе и дијагностику у Клиничком центру Црне Горе (КЦЦГ) један је од приоритета, којем ће бити посвећена посебна пажња, договорено је на састанку министра здравља Драгослава Шћекића са менаџментом те здравствене установе.

Како је саопштено из Министарства здравља, Шћекић је након састанка казао да је здравствени систем потпуно јасно и недвосмислено спреман да одговори на све изазове и да је улога КЦЦГ у том процесу незамјењива.

„Прије свега, разговарали смо о ономе што тишти наше грађане, односно пацијенте, а то је смањење листи чекања“, рекао је Шћекић.

Како је навео, менаџмент КЦЦГ установио је гдје су одређени проблеми и препозао шта треба да се предузме.

– У том правцу, врло брзо ће бити значајних промјена и листе чекања биће сведене на дозовољену границу – поручио је Шћекић.

Он је навео да се у инфраструктурном смислу морају реализовати одређени започети пројекти и направити значајне припреме за изградњу нових објеката, који ће много значити здравственом систему и Црној Гори.

– Мислим, прије свега, на Ургентни центар, а нешто што је већ требало да се реализује то су клинике за ментално здравље, за хематологију и Инфективна клиника – казао је Шћекић.

Он је рекао да је то важан корак, који ће значајно унаприједити услове за рад здравствених радника, али и квалитет услуга које се пружају грађанима.

Шћекић је поручио да је Министарству здравља приоритет да КЦЦГ функционише на најбољи начин, као кључна институација у здравственом систему, и допринесе и помогне осталим здравственим установама у Црној Гори.

Из Министарства су саопштили да је он упутио пуну подршку менаџменту КЦЦГ због, како је навео, онога што су у претходном периоду урадили, њихове одговорности, посвећености и поштеног рада, као и будућих заједничких пројеката и искорака.

Директорица КЦЦГ Љиљана Радуловић захвалила је Шћекићу на посјети и нагласила да ће у садашњем менаџменту имати сигурне сараднике, и да ће се врло брзо видјети резултати промјене здравствених услуга, прије свега у смањењу листи чекања.

– Уз пуно уважавање свих осталих здравствених установа, очекујемо једну помоћ и подршку у другачијој тријажи пацијената према КЦЦГ, а с друге стране наша установа ће пружити пуну подршку свим осталим здравственим установама како би и они подигли ниво услуге коју пружају – казала је Радуловић.

Она је подсјетила да је у КЦЦГ од почетка године обављено око 350 хиљада здравствених услуга, да су имали 38 хиљада хоспитализација и близу 15 хиљада хируршких интервенција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest