Шћекић: Убијеђени смо да Влада коју води Абазовић, неће дозволити да организовани криминал буде јачи од државе

Упозоравамо и политичке субјекте и појединце који, својим непромишљеним или намјерним порукама, цртају мете и СДТ-у и предсједнику Владе Дритану Абазовићу, да то не раде.

У име СНП ЦГ и у своје лично име, пружам пуну подршку премијеру Дритану Абазовићу да истраје у одлучности на путу којим је кренуо, у пружању максималног доприноса искорјењивању организованог криминала и корупције у Црној Гори. То је поручио подпредсједник СНП ЦГ Драгослав Шћекић.

Додаје:“СНП ЦГ пружа недвосмислену подршку предсједнику Владе на путу враћања правне државе и оздрављења институција, који су предуслов за улазак у ЕУ“.

Фото: Поглед

-Као дио Владиног тима на чијем је челу Дритан Абазовић, дијелимо његову забринутост и поручујемо онима који су изгубили компас да знамо да га не могу заплашити, као и све нас који смо уз њега, нити одвратити са пута одлучне борбе против организованог криминала и корупције којим је Влада Црне Горе кренула. То је, заправо, конкретизовање борбе на којој СНП истрајава више од двије деценије и на којем путу смо имали велике жртве.Такође, пружамо пуну подршку ВДТ-у и СДТ-у и честитамо на одговорном и професионалном раду који је једна од кључних карика у достизању правде и испуњавању критеријума за приступање европској породици народа- навопди у саопштењу.

Како наводи, „убијеђени смо да ова Влада, на чијемје челу Дритан Абазовић, неће дозволити да организовани криминал буде јачи од државе, а сви они који су радили незаконито и на штету државе и друштва морају бити свјесни да ће једног дана доћи одговорни људи који ће се искрено борити за добро Црне Горе и против криминала и корупције“.

-У том смислу, они су сами себи пресудили оног тренутка када су ушли у такве прљаве послове, због којих су многи изгубили животе, неки и потпуно невини.Упозоравамо и политичке субјекте и појединце који, својим непромишљеним или намјерним порукама, цртају мете и СДТ-у и предсједнику Владе Дритану Абазовићу, да то не раде, у супротном биће јавности јасно да су стали на страну организованог криминала, а не на страну државе која је кренула у одлучну борбу против криминала и да блокирају пут уласка Црне Горе у ЕУ- поручује он.

Додаје:“Коначно, придружујемо се позиву који је премијер упутио АНБ-у и Управи полиције да у највећој позорности установе чињенично стање и обавијесте јавност, али и предузму јасне кораке и покажу највећи степен одговорности и одлучности у његовој заштити, као и свих оних који су одлучно кренули у борбу против организованог криминала и за пуно ослобађање државе од оних који су је у сваком смислу уназадили и угрозили њено функционисање“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest