СДП се „прчи“ новој власти: Да објасне својим присталицама да живе у ЦГ, у јавни простор пуштен клеронационализам, антимодерни и беспризорни ставови

Изјаве о Црној Гори као српској држави, наглашавају у СДП-у, ниподаштавање Црногораца од стране нове министарке културе која се хвали сопственим национализмом, као и много тога другог могло је да произведе једино онакво славље каквом смо јуче свједочили

СДП

Било би корисно да представници нове власти својим присталицама коначно објасне да живе у Црној Гори, да се морају поштовати симболи ове државе и да од ове државе немају ниједне ближе како се год национално изјашњавали или политички мислили, саопштено је данас из Медијског пула СДП-а.

Славље на улицама уз туђе заставе и клицање другој држави након избора нове Владе само је добар показатељ амбијента који је нова парламентарна већина искреирала након избора 30. августа. Овакав вид прославе и сљављеничког наратива сасвим је логичан просто зато што слављеници по црногорским улицама нијесу клицали ничему што претходно није афирмисано од стране новог премијера и једног дијела његовог кабинета”, истакли су из СДП-а.

Изјаве о Црној Гори као српској држави, наглашавају у СДП-у, ниподаштавање Црногораца од стране нове министарке културе која се хвали сопственим национализмом, као и много тога другог могло је да произведе једино онакво славље каквом смо јуче свједочили.

Промјена власти у свакој демократској држави је сасвим нормалан чин, посебно када се промијени једна лоша власт која је постала препозната по корупцији и поткрадању сопственог народа, и то је једна страна у цијелој овој причи. Друга је ствар када вам та промјена послужи да у три мјесеца од окончања избора, са највиших нивоа нове већине, пустите у јавни простор толику количину клеронационализма, антимодерних и истовремено беспризорних ставова, да чак и синоћње славље спрам тога у јавности може дјеловати као рок концерт или извођење озбиљне музике”, закључили су у СДП-у.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *