Секуловић: Очистићемо бирачки списак за изборе у Никшићу, формирамо мјешовиту Комисију!

“Поред јачања контролних механизама у МУП-у, пажња ће бити усмјерена и на транспарентност и сарадњу са цивилним сектором, те ће се у том циљу основати Савјет за транспарентност који ће сачињавати представници релевантних невладиних организација.

Већ крајем децембра прошле године расписао сам јавни позив за предлагање представника невладиних организација за чланове Савјета. Савјет ће се бавити питањима поштовања људских права и слобода, контролом извршавања буџета јавних набавки и контролом бирачког списка.

Намјера је да се бирачки списак, као један од кључних сегмената изборног процеса, доведе у ред и да се спријече злоупотребе, нарочито у контексту чињенице да су избори за Никшић заказани за 14.март ове године.

У том циљу, успостављен је Тим који функционише на нивоу Министарства унутрашњих послова, а чији је задатак праћење, усмјеравање и организација реализације обавеза МУП-а које произилазе из изборних закона, за вријеме трајања изборног процеса.

Такође, из МУП-а је упућена иницијатива према Влади да се формира мјешовита комисија која ће бити додатна потпора у циљу уређивања бирачког списка и очекујем да буде ускоро формирана, казао је Секуловић.

Borba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *