Секуловић: Предложићемо да се сваки напад на новинара третира као напад на службено лице


Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић честитао је Дан слободе медија, поручивши да су слободни медији и новинари, темељ сваког демократског друштва. Секуловић је истакао да ће МУП предложити да се сваки напад на медијског радника третира као напад на службено лице, саопштено је из тог Министарства.

Он је најавио да ће МУП приступити Измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру, на основу чега би и новинари као и остала службена лица били заштићени у случају ометања вршења свог посла.

-МУП ће посредством својих представника у оквиру радне групе која се бави Измјенама и допунама Кривичног законика предложити да се напад на новинара третира као напад на службено лице. На овај начин допринијећемо већој сигурности новинара, тако што ће се пооштрити прекршајна и кривична одговорност оних који покушају да утичу на било који начин на рад новинара- објаснио је Секуловић.

Секуловић је истакао да ће МУП учинити све што је у домену његових надлежности да омогући услове за развој слободног и критичког новинарства.

-С тим у вези, увјерени смо да ће новоформирана Комисија за праћење поступања надлежних органа у истрагама случајева пријетњи и насиља над новинарима, убистава новинара и напада на имовину медија, имати запажене резултате, а ми ћемо јој дати пуну подршку у томе-рекао је Секуловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *