Селаковић: Двије велике државе пружају подршку Приштини: Четири државе спремне да повуку признање!

Вријеме читања 2 минута

У Београду је данас одржана седница Савета за националну безбедност, којом је председавао председник Србије Александар Вучић.


Седници у згради Генералног секретаријата председника Републике присуствовали су и министар одбране Небојша Стефановић, министар спољних послова Никола Селаковић, министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, председник Скупштине Ивица Дачић и други министри…

На сједници су такође били и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, директор БИА Братислав Гашић.

Седница је заказана после одлуке Приштине да поднесе званични захтев за чланство тзв. Косова у Савет Европе.

Након сједнице, јавности се обратио министар Никола Селаковић.

– Радом наших служби, дошли смо до информација да најмање две велике државе у овом тренутку раде на логистичкој подршци Приштини у њиховој кампањи за добијање нових признања, а ја сам предао председнику Вучићу дипломатске ноте четири државе које су повукле признање тзв. Косова. Савет за националну безбедност овластио је председника Вучића да у тренутку када то буде сматрао за потребно и ширу јавност обавести о којим државама је реч. Овим гестом желимо да дамо шансу државама чланицама Савета Европе да у јуну месецу не покрену поступак пријема тзв. Косова у Савет Европе. Наставићемо да се жестоко боримо и радимо на отпризнавању, казао је Селаковић након седнице и додао:

– Влада САД је јасно ставила до знања да Вашингтонски споразум поштују. Приштина је показала да не поштује споразум дату реч… Приштина је јасно показала да нема намеру да до било каквог решења долази путем дијалога. Дошли смо до информација да две велике државе пружају подршку Приштини – казао је Селаковић и додао да су пред нама „бурни и важни дани“.

– Председник Вучић очекује посету Мишела, следе нам веома важни пореговори који се тичу цене гаса – казао је Селаковић.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest