Сервисне информације

На већини путних праваца у земљи саобраћа се уз повољне услове за возњу.Дуж клисура И усјека скрећемо пажњу на појаву ситнијих одрона,а у сјеверним предјелима видљивост је мјестимично смањена због магле.Савјетујемо опрезну вожњу прилагођену тренутном стању на путу И поштовање правила саобраћаја.

 У временском периоду од 15.11.2019. године до 31.03.2020.године употреба зимске опреме је обавезна на путевима гдје је то назначено саобраћајном сигнализацијом без обзира на временске услове.

Употреба зимске опреме за сва моторна возила која учествују у саобраћају обавезна је на свим путевима уколико постоје зимски услови на путу (снијег,лед или поледица).

На путевима на којима су у току радови неопходна је додатна пажња и поштовање саобраћајне сигнализације.

Саобраћај је обустављен од стране надлежних органа Републике Србије на путу Пљевља-Ранче гранични прелаз Јабука, на граничном  прелазу  Годово-Вуча, путни правац Тутин-Рожаје и  Врбница према Бијелом Пољу. Саобраћај се преусмјерава на  гранични  прелаз Добраково.

На регионалном путу Мојковац-Ђурђевића Тара  у мјесту Гојаковићи саобраћај се обавља једном траком наизмјенично.

Привремено се почев од 01.03.2020. год до 31.03.2020. год. због демонтаже заштитне конструкције у близини стуба П2 на мосту Морачица, Ауто пута Бар-Бољаре на првој секцији Смоковац-Увач Матешево,долазиће до обустава саобраћаја за све врсте возила у трајању не дужем од 60 минута у термину од 07.00-11.00 часова и од 13.00 до 17.00 часова

Привремено се затвара гранични прелаз Враћеновићи  за период од 90 дана ,најкасније до 01.06.2020. године током  изградње саобраћајне инфраструктуре на заједничком граничном прелазу Враћеновићи-Делеуша  ,на путном правцу Никшић-Билећа. Гранични прелаз Враћеновићи је затворен од 27.02.2020 године. Саобраћај је  преусмјерени на друге граничне прелаза за међународни и робни саобраћај.

До 19.03.2020.год због извођења  радова на реконструкцији регионалног  пута Крстац-Иванова корита дионица Међувршје –Иванова корита доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни , као и потпуна обустава саобраћаја за све врсте возила у термину од 09.00 до 12.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због извођења радова на реконструкцији магистралног пута М-21 Барски Мост –Рибаревине дионица обилазница Бијело Поље –Рибаревине до 28.04,2020. Год   промјењен  режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни а на снази су повремене обуставе саобраћаја не дуже од 15 минута.

У периоду од 10.03.2020. године до 10.04.2020. године због извођења радова на изградњи кружног тока на магистралном путу М-2 дионица Подгорица-Колашин ( веза за ауто пут ) доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни.

До завршетка радова на реконструкцији магистралног пута М-2 Дебели Бријег –Херцег Нови локалитет Татарбашча дошло је до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту извођења радова.

Због извођења радова на реконструкцији регионалног пута Р-23 Церовице-Рогами дионица Рогами –Спуж  промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни .

На магистралном путу М-4 дионица Подгорица-Божај због извођења радова на изградњи кружне раскрснице у Тузима постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

Од 10.12.2019. године до завршетка радова одобрава се постављање привремене саобраћајне сигнализације  због извођења радова на изградњи кружне раскрснице код старе зграде општине Тиват И код Дома Војске  И код скретања  за Градиошницу на маг.путу М-11 дионица Лепетани-Тиват.

Од 11.02.2020.године због извођења радова на реконструкцији пута Лубнице –Јеловица доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни.

Саобраћај је умјереног интензитета на путевима ван градских средина.

У протекла 24 сата у насој земљи догодило се  10  саобраћајних незгода у којима су 3 особе задобиле    лаксе повреде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest