SKANDAL: FSCG izbacio Zetu i Budvu iz Druge lige! (FOTO)

Foto: Jutjub printskrin/MNE sport TV

Fudbalski savez Crne Gore izbacio je FK „Zeta“ i FK „Budva iz Druge lige. Savez ih je naime vratio u niži stepen takmičenja i donio odluku o zabrani napredovanja u viši rang takmičenja za takmičarsku sezonu 2024/2025 zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige.

Pored toga, Raičević Danilu i Matanović Bojanu, igračima FK Zeta i Stijepović Marku, igraču FK Budva izrečena je disciplinska mjera zabrane igranja u trajanju od po 18 mjeseci zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore između FK Budva – FK Zeta čime su, navode iz Saveza, počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG.

U trećem, posljedjem kolu baraža za popunu Druge lige, Budva i Zeta su na Lugovima remizirali 3:3, domaći su penalima slavili 4:2. Baš takav epilog – remi sa golovima, uz pobjedu Budve na penale – i jedne i druge je vodio u viši rang.

U izrečenu disciplnsku mjeru, dodaju iz FSCG, Raičeviću, Matanoviću i Stijepoviću uračunava se vrijeme provedeno Odlukom o suspenziji od 27. maja 2024. godine.

„Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana igranja“, naglašavaju iz FSCG.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Borba.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest