SKANDAL! „KOSTI VLADIKE NIKOLAJA TREBA DATI PSIMA“ Izlivi vjerske mržnje osnivača Jevrejske zajednice u CG

Foto: Jutjub printskrin/Agitpop - Filmovi i serije/Vikipedija

Osnivač i bivša potpredsjednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, spisateljica, novinarka i građanska aktivistkinja Jelena Đurović na najprizemniji način je izvrijeđala vjernike Srpske pravoslavne crkve.

Rođena Beograđanka, od oca Crnogorca i majke Jevrejke, je na Tviter profilu poručila da kosti srpskog svetitelja i vladike Nikolaja Velimirovića treba baciti psima i svojim činom izazivavanja vjerske mržnje i neztrepeljivosti izazvala zgražavanje srpske javnosti.

„Kosti Nikolaja Velimirovića treba dati psima ali čiji su vlasnici evropski Jevreji skloni higijeni“, sramno je napisala Đurović.

Ogavnu poruke koja, Đurović je napisala naravno iz strogog centra Beograda, iz kojeg se decenijama ispaljuju najotrovnije srbofobne strelice, piše Borba.

Đurović je, između ostalog, angažovana u Odboru za kulturu pri Crnogorskom nacionalnom savjetu u Republici Srbiji, a uređuje i jedan portal.

Đurović je od 2011. do 2018. bila osnivačica, a nekoliko godina i potpredsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore i zaista je zabrinjvajuće što ovakvi izlivi vjerske mržnje i netrpeljivosti dolaze od osobe koje je punih sedam godina bila u samom vrhu Jevrejske zajednice Crne Gore.

Foto: Printskrin

Ove ogavne poruke dodatno dobijaju na značaju, ako se uzme u obzir tragična sudbina koju tokom Drugom svjetskog rata zajedno dijelili jevrejski i srpski narod.

A ne treba smetnuti sa uma i da je sam vladika Nikolaj Velimirović bio zatočen u nacističkom logoru Dahau.

Podsjetimo, ovogodišnja slava Beograda i Spasovdanska litija, 25. maja, biće u znaku riječi svetitelja vladike žičkog i ohridskog Nikolaja Velimirovića.

pogled.me

One thought on “SKANDAL! „KOSTI VLADIKE NIKOLAJA TREBA DATI PSIMA“ Izlivi vjerske mržnje osnivača Jevrejske zajednice u CG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest