Скупштина Црне Горе усвојила Резолуцију о Сребреници!

Посланици, њих, 55 је гласало за, 19 против, 7 уздржаних

Ибрахимовић (Фото: Принтскрин)

Скупштина Црне Горе усвојила је Предлог Резолуције о Сребреници.

Посланици, њих, 55 је гласало за, 19 против, 7 уздржаних.

Амандмани посланика Демократског фронта на Резолуцију о Сребреници нијесу прихваћени.

Резолоција о геноциду у Сребреници

Скупштина Црне Горе:

1) најоштрије осуђује геноцид у Сребреници;

2) потврђује да се геноцид догодио на тлу Европе након Другог свјетског рата у којем је страдало преко 8.000 цивила бошњачке националности;

3) забрањује јавно негирање постојања или умањење геноцида у Сребреници;

4) проглашава 11. јул Даном сјећања на жртве Сребренице;

5) потврђује ријешеност државе Црне Горе, пуноправне чланице НАТО алијансе, да афирмише вриједности мира и стабилности;

6) позива надлежне институције на спроводење истрага и процесуирања оптужених за геноцид у Сребреници, ратне злочине и злочине против човјецности;

7) изражава саосјећање за све жртве у ратовима на простору бивше Југославије, као и за њихове породице и позива све сусједне државе да наставе да обезбјеђују правду и дугорочну подршку преживјелима.

Посланици Демократске партије социјалиста (ДПС) ушли су у скупштинску салу уочи гласања о Резолуцији о Сребреници.

Симонида Кордић је у уводном образложењу истакла да је циљ амандмана да се осуде сви злочини почињени на територији бивше Југославије, а да не би дошли у ситуацију да доносимо било какав акт који је супротан са Уставом. Злочини у Сребреници нису изолован случај.

Амандмани нису прихваћени.

ИН4С

7 thoughts on “Скупштина Црне Горе усвојила Резолуцију о Сребреници!

 1. Izglasavanje ove prevare o Srebrenici je veliki poraz svih onih koji su glasali za nju. U Srebrenici nije bilo genocida to je jasno i ovim lažovima, ali im je naređeno da tako glasaju, jer nemaju svoje ja, a mnogi su i dobili dobre pare. Treba se boriti da muslimani koji se izjašnjavaju od skoro kao Bošnjaci, u Crnoj Gori mogu imati samo onoliko prava koliko i druge manjine u ostalim zemljama. Smjena Leposavića je takođe naređena i nema nikakve osnove, jer je izrekao istinu o Srebrenici. U Crnoj Gori ne postoji ni prava vlast niti prava opozicija – to su skoro sve pioniri, izviđači i štafetaši, ljubitelji komunizma, što se može i razumjeti, jer dok je tog sistema može se krasti, lagati i svašta raditi. Teško poštenim u Crnoj Gori!

  1. @ cveka, …..Добра ти је анализа, значи да си све добро сагледао и објаснио.
   Али си направио један кикс на крају који те је мало деградирао: „…..to su skoro sve pioniri, izviđači i štafetaši, ljubitelji komunizma“. Ето ту си урачунао и ДФ, иако је он осветлао образ. Нису могли више и боље зато што Ти ниси гласао за њих, па да имају више посланика.
   Но си нас све време убеђивао да не дирамо Здравка Кривокапића, да не бисмо покварили коалицију. Мислио си да се исплати курвати се са курвама.

 2. Mungosu, stari komunjaro, vidi se iz aviona da si to i i nikad se nećeš promijeniti. Da li si zadužen ispred redakcije ili si slobodan strijelac nije ni važno, uglavnom, iako ti se niko ne obraća i niko te ne dira ti se uvijek i svakom skoro ovdje javljaš i prosipaš bisere. Ti meni pričaš o DF, kad se nekada pojave dosijei vidjeće se za koga je radila većina od njih, ali prije toga moraće poštenim građanima da polože račune o svojem bogatstvu, ali i svi ostali. Sramota je za Crnu Goru da poslanici, ovakvi kakvi jesu, a nikakvi su većina i samo čitaju šta im partija napiše, primaju mjesečno 1500 evra, umjesto da rade volonterski, ako vole otadžbinu, jer ne ulažu neki poseban trud da bi bili plaćeni. Koliko je DF ,, osvetlao obraz“ pokazali su izbori u HN, a još će gore proći na saveznim izborima kada budu, ako i budu postojali dotle. Starim udbaškim manirom želiš da izvučeš za koga sam glasao, a tu si se prešao. Koristiš teške riječi kao ,,kurve“ ,,kurvati se“, a vidi se da su ti one poznate premnogo. Krivokapić radi ono što se dogovorio s blagopočivšim Mitropolitom, a pojedinci iz DF, ne svi, inače, olinjale komunjare sada lažunjaju i samo smišljau kako da se dočepaju novih mjesta i da kraduckaju i kradu i dalje. Ne znam zašto, ali nešto mi govori da imaš i nešto žensko u sebi. Ne diraj i ne javljaj se ovdje nikome ko te ne dira, jer se tako otkrivaš, a dotle pravac za Kumrovec, pravac za Jajce.

  1. @ cveka, …..Изеш ми Јајце, пушти то сада, сада је важно да си ме обавестио да би и благопочивши Митрополит гласао за резолуцију о Сребреници – све по договору са Кривокапићем. Стварно нема смисла од Митрополита да склапа такве договоре. Да ако не лажеш то о договору Митрополита са том крпом Кривокапићем.
   Шта је ту страшно што ме интересује за кога си гласао. Није то никаква шпијунска тајна да би одбио да кажеш тај податак. Здраво ме интересује за кога, зато што си сам признао да ниси гласао за ове богаташе из ДФ. Па бих волио да знам да ли си то гласао за Социјалистичку Народну Партију, Алексу Бечића, Дритана Абазовића…. Па да видим просто твоје опредељење по питању Сребренице. Да не грешим душу овако напамет оптужујући те као у прошлом коментару да си превише жустар противник баш оних (ДФ) који су против срамне Сребренице која се претворила ето у историјску Црногорску срамоту. И они, српски витезови, не могу да буду „комуњаре“ баш због тога што су против те срамне резолуције . Комуњаре сте Ви, које неодољиво подсећате на СПОвце – Демократске комунисте и републиканске монархисте. Сада бисмо такве као ти, једноставније сврстали у групу сорошоида. Бечића, Абазовића и сличне. Додуше, Абазовић је нешто јачи адут, он је још и алумниат.
   А што се тиче тога што ти неку унутрашњи глас говори да ја имам нешто женско у себи, то ниси у праву. Додуше, овај мој мушки апарат је у доста лошем стању, али то само значи да су женске ускраћене. У толико је лошем стању заиста, да слободно можеш дупе обрисати са њим.

  2. @ cveka, …..Не будали о посланичкој плати 1.500 евра. Посланик (и онај у Бриселу) би пристао и на плату од 10 евра. Шта ће њему плата, када једно дизање руке „да“ њега освежава са 50.000 до 200.000 евра. Шта мислиш, колико је Драган Марковић Палма добио еврета за своја два прста у Српској скупштини за време Бориса Тадића? Тада се гласало да је у Сребреници био Злочин. За Геноцид, мора да је тарифа много већа.

 3. Mungos, olinjala komunjaro i špijundaro, s viškom ženskih hormona, rekoh ti pravac za Jajce. Ti si partijac i ti meni pričaš, to pričaj svojima u partiji, sa slušnog odjeljenja. Ne vrijedjaj srpske vitezove kad ove komunjare i lopurde porediš sa njima. Za razliku od tebe, učestvovao sam na mnogim ratištima, dok su ovi, koje braniš, jer si dobio partijski zadatak, u uniformama ispijali pića po podgoričkim lokalima. Tvoja prostota u pisanju svjedoči da si najobičnija jajara. Da sam u pravu što se tiče tvojih ženskih hormona svjedoči tvoja poslednja rečenica, to će ti svaki dobar psihijatar odmah reći. Šta visiš ovdje, pusti narod i radi nešto, sem ako nijesu plaćen da se oglašavaš ovdje. Glasao sam protiv komunizma, a za našu srpsku Crkvu, sad kad smo izglasali Zakon koji nam je trebao borimo s protiv vas špijundara i komunjara, da vas jednom. Znam da si nepismen i neobrazovan i napisao si ( mada bih trebao da ti se obraćam u ženskom rodu, Mungosica, jer bi ti to više godilo), ali trebao je neko od tih savjetodavalaca da ti objasni da se ne piše алумниат, nego илуминат ( pripadnik sinkretističke sekte). Neću više odgovarati na tvoje bljuvotine, što ne znači da neću otvarati ovaj portal, pa sve što napišeš neće imati odgovora.

  1. @ cveka, …..Молим те немој да напустиш сајт док те не научим. Нећеш се покајати.
   Види, Соња Лихт је у Србији основала једну секту, названу Алумни секта. Та секта не окупља браваре, она окупља факултетски образоване људе (и родне жене). Још боље ако се ту уметне и неки ученик из српске Богословије. И у тој Алумни секти, Дритан Абазовић је показао изузетне резултате. Наравно и сви га поштују због тога. Пошто је Дрито члан Алумни, у српском језику му се аутоматски додаје придев „алумниат“. Не алуминат, не илуминат, већ нормално Алумни-ат. Нисам ја Дритана оптужио да је Алуминат – непријатељ људског рода, ја сам само изнео истину коју он не крије и када је и докторирао као Алумни. После је наравно Дритан потписивао антисрпску петицију против српског језика, (други на листи), али то можемо књижити само као његово испуњење партијског (секташког) задатка.
   Ајде реци, будало, како си то гласао за нашу српску Цркву, када Она није учествовала на изборима?
   У мојој средини ако ти неко каже да си педер, или мушко-женско, та увреда се спира само крвљу. Али ја сам се у задње време цивилизовао, па сам решио да употребим један добар принцип: Да увреду испирам увредом. И да онда у том двобоју за победника прогласимо онога који је више увредио. И овде закључујем да је веома тешко са тобом. Ти си неувредљив. Што би рекли неки необразовани Срби, ти си Незајебљив.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest