СНП: Изјава за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

(26. мај 2020. године)

Тихомир Богавац, предсједник ОО СНП Беране

Наставља се отворена хајдучија и уништавање предузећа. Слика поштених радника који штрајкују и траже муком зарађене плате није могла мимоићи ни Беране. И по ко зна који пут гледамо обесправљене раднике како трагају за правдом, са једне стране, и тужну чињеницу да се распродају и крчме и дјелови оног што је преостало у овом предузећу.

ОО СНП Беране у потпуности подржава став да се изнађе начин да се радницима највећег аутопревозног предузећа на сјеверу Црне Горе исплате 24 зараде, дневнице, као и повеже радни стаж.

Такође, подржавамо раднике и у њиховим захтјевима да тужилаштво испита дешавања у овој фирми. Подсјећања ради, некадашњи „Југопревоз Беране“, а затим и „Иванград превоз“ је послије стечаја постао Симон Војаж, а директор тог предузећа је високи функционер ДПС-а, предсједник ОО ДПС Петњица и први човјек локалног парламента ове општине Мехмед Меша Адровић. Просто је невјероватно повјеровати чињеницама да је рачун поменутог предузећа блокиран око годину дана на износ од око 222.000 еура, а да без обзира на блокаду исказују стање на рачуну од 35.000 еура. Уз све то, на наведени кредит од 2,5 милиона еура нису ни приказали трошак камате. Ови подаци би у демократским земљама били сасвим довољан сигнал да се државни органи позабаве случајем пословања у овој фирми.

Ми у СНП-у врло добро знамо да гдје год функционери ДПС-а имају удио или власништво, ту тешко да су чиста посла. Али и данас поручујемо да ћемо помно пратити даља дешавања и у овом и у другим предузећима, указивати на марифетлуке, и колико буде у нашој моћи, не дозволити да се путем пљачкашких приватизација, отимају друштвена предузећа и добра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest