СНП: Изјава за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ
Изјава за јавност
(8. јун 2020. године)

Маја Пешић, предсједница Асоцијације жена СНП

Социјалистичка народна партија Црне Горе забринута је последњим упозорењима која нам стижу са више европских и свјетских адреса. Ми смо свјесни чињенице да европски пут нема алтернативу, и увјерени смо да већинска Црна Гора види своју државу у породици Европске Уније.

На жалост, потези актуелне власти дубоко забрињавају, и сада са сигурношћу можемо тврдити да режим све ради да не дође до европског оздрављења, и да умјесто политике помирења води погубну политику нових свађа и подјела. Понашање државне власти је отворена опструкција европског пута, о чему говори и најава насилног одржавања некакве парасједнице у Будви, на којој ће, вјероватно путем силе и мимо свих законских одлука покушати да преиначе изборну вољу Будванки и Будвана.

И тај гест довољно говори да ДПС-у нијесу свети ни закони, ни Устав ове државе, и да ће све урадити да дођу до нових функција, привилегија и општинске касе, како би политиком силе и корупције покушали да изнађу пут из пораза, који им ускоро слиједи на државном нивоу. Погубна социо-економска политика довела је и до новог задужења наше државе. Људи остају без посла, нема нових радних мјеста, „економски тигар“ довео је државу до банкрота.

Пријети нам тешка, економска будућност, као посљедица неодговорног вођења политике и неразумног доношења финансијских одлука.

СНП искрено жели да Црна Гора буде лидер у региону када је у питању грађење европског пута, и достизање европских стандарда. Да бисмо то постигли, први, али и одлучујући корак је смјена актуелне власти. Избори су пред нама, поштовани грађани. ДПС мора у прошлост, да би наша држава кренула у будућност.

One thought on “СНП: Изјава за јавност

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest