СНП: Изјава за јавност

(15. јун 2020. године)

Мр Миомир Војиновић, члан предсједништва СНП ЦГ

Најновија привођења и хапшења свештеника доказ су да ова власт наставља са гоњењем цркве, епископа и вјерујућег народа у нашој држави.

Социјалистичка народна партија позива власт да престане са изазивањем подјела у друштву и стварањем атмосфере која изазива сукобе у Црној Гори. Све вријеме се и упорно од стране режима поново покреће тема блоковских подјела, те наводне угрожености Црне Горе и њене државности.

И данас користимо прилику да саопштимо да никада и нико из наших редова није спорио државност и постојање наше Црне Горе, те да су у том правцу бесмислени позиви ДПС-а на наводну одбрану тих вриједности. Једина подјела која у овом тренутку постоји јесте на оне који желе напредну, европску Црну Гору, другачију од тренутне, и ону другу приватну, због које пљуште свакодневне критике и оптужбе са свих релевантних међународних адреса.

Уједно, још једном желимо да упознамо европске званичнике да у оваквим условима не можемо очекивати да се грађани Црне Горе могу демократски изјаснити на предстојећим изборима. Упозоравамо да се наредни избори морају одржати у условима достојним државе која жели да буде дио европске, савремене породице. У том правцу очекујемо и њихову активну улогу и помоћ.

СНП тражи исто што савремена Европа и захтијева: демократске стандарде и вриједности, јер дубоко вјерујемо да ће нека нова, будућа власт обезбиједити правну државу, бољи стандард и љепши и богатији живот за сваког појединца. Подсјећамо и овога пута да је европски пут консензусом прихваћен код грађана, без обзира на политичке разлике. Са друге стране, европски извјештаји дубоко опомињу и позивају на промјене. Управо из тих разлога, зато што наши грађани дубоко вјерују у Европску унију и наше мјесто у њој, вјерујемо да наши европски пријатељи не могу и неће толерисати антидемократске потезе и понашање актуелне власти.

СНП наставља са својим активностима и обиласком општинских и мјесних одбора. Умјесто подјела, атмосфере обрачуна и говора мржње, ми ћемо и даље позивати на мир, очување светиња наше Црне Горе, као и спуштање тензија које производи актуелна власт. Јуче у Толошима, сјутра у Пљевљима, широм наше Црне Горе. Спремни дочекујемо изборе, уколико се створе услови за то. Остајемо са народом и уз народ у одбрани истинских вриједности наше државе, као што ћемо врло брзо, са остатком опозиције чинити нову парламентарну већину и повести Црну Гору неким новим, бољим путем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest