СНП: Изјава за јавност

Вријеме читања 2 минута

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ
Изјава за јавност
(18. мај 2020. године)

Мр Миомир Мијо Војиновић, шеф клуба одборника СНП

Одборнички клуб Социјалистичке народне партије у Бијелом Пољу напустио је данашње засиједање локалног парламента, уз подсјећање да смо још 27.децембра одбили да учествујемо у раду локалног парламента због усвајања накарадног Закона о слободи вјероисповијести.
И тада смо искрено очекивали да ће се дијалогом између власти и цркве доћи до компромиса, прихватљивог за православни народ у Црној Гори. Умјесто очекиваног дијалога, добили смо корону. Док су народ и опозиција били у карантину, једина активност у држави је била предизборна кампања ДПС-а, уз до сада невиђену репресију, хапшење Владике Јоаникија, пребијање грађана и привођење новинара. Пандемија је била и остала изговор властима за укидање основних људских права и слобода. Као резултат свега овога имамо свакодневне критике са релевантних међународних адреса, које говоре да је наша држава дотакла дно и да је дио недемократских и неслободних земаља.
У том и таквом недемократском амбијенту, одборници СНП-а не желе да дају легитимитет лажној демократији. Истине ради, одговорно смо се однијели према нашим суграђанима, и предложили пакет мјера онима којима је најпотребнија уз показивање на дјелу највећег степена солидарности и хуманости. Најоштрије смо осудили једнопартијски локални тим за борбу против пандемије.
Данас је у Бијелом Пољу остао једнопартијски парламент, уз отворену бојазан да и скорији избори буду једнопартијски уколико не дође до компромиса и изналажења изласка из ове изузетно тешке ситуације у коју нас је довела неодговорна локално-републичка власт на челу са ДПС-ом.
СНП никада није имала дилему- били смо и остали са народом и дио свог народа у Црној Гори!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest