СНП: Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Саопштење за јавност

(10. јун 2020. године)

Немиле слике стигле су јутрос из Улциња, из мјеста Бриска гора, гдје је недавно освештан манастир Светог Василија Острошког. Багери и камиони уз пратњу полиције, срушили су темеље манастирских конака који су почели да се граде за потребе вјерног народа са овог подручја.

Рекло би се да је власт већ почела да примјењује дискриминаторски Закон о слободи вјероисповијести али ни тамо не пише да ће се богомоље рушити. О чему се овдје ради, нико још увијек не зна. Објашњења нема, само брујање багера и камиона и звук црквених звона уз молитву свештеника.

Питамо се, мада то одавно и знамо, да ли се ова власт било чега боји. Ако се не боји закона и казне, зар се не плаши Бога и Божије казне. Наравно да не, јер њима ништа није свето. Чини се да сва ова непочинства која чине, од хапшења и суђења свештеницима до рушења вјерских објеката, раде из страха. Јер, како другачије објаснити ово дивљаштво учињено у рану зору у Улцињу.

Посебно ако се зна да је конак започет на простору града Улциња гдје не треба реметити мултикултурални склад. Ова срамота, ко год је наредио, било Подгорица, било Улцињ, остаће забиљежена на срамној страници почетка обрачуна власти са Митрополијом црногорско-приморском и вјерним народом.

Социјалистичка народна партија најоштрије осуђује овај безумни чин власти јер само они су могли приредити овако нешто. Дозовите се више памети, оканите се инаћења и силе, јер због ваших лоших потеза страдамо сви.

На крају, поново постављамо питање: који је несретник ово наредио, по којем члану закона, зашто се закон селективно спроводи? Схватите да народни дух не можете поразити.

СНП подржава Митрополију црногорско-приморску и најављене литије које ће дати одговор на сва постављена питања. Зато – сви на литије! Поручујемо да ће и овога пута побиједити вјерни народ и Његошева Црна Гора.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest