СНП: Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

(18. јун 2020. године)

Ако досадашње скандалозне афере „Снимак“, „Коверта“ и бројне друге нису биле довољне да убиједе домаћу и међународну јавност у то како ДПС добија изборе у Црној Гори, афера „Списак“ бјелодано показује чиме је све актуелна власт спремна да се служи како би задржала свој статус.

Сада је јасно да Демократска партија социјалиста има приступ подацима о грађанима који нису доступни осталим партијама преко бирачког списка, а у бази која садржи те податке процјењује да ли ће их грађани гласати на изборима. Наиме, подаци којима располаже ДПС садрже и име оца и рођено презиме, до којих се може доћи само преко Централног регистра становништва који води МУП, што је још једна у низу класичних злоупотреба по којима је ДПС постао препознатљив широм Европе.

Осим државних ресурса, министара и функционера који злоупотребљавају своје функције у циљу вођења предизборне кампање, стотина тајкуна и предузетника који сипају новац владајућој партији, куповине одборника и посланика, те црних фондова, ДПС на својој страни има и податке на основу којих планира и обезбјеђује своје изборне „побједе“.

Социјалистичка народна партија Црне Горе је много пута указивала на злоупотребе које врши највећа партија и упозоравала да се таквој пракси мора стати на крај како би се обезбиједио минимум демократских услова за одржавање фер и слободних избора. У оваквим условима, а нарочито после срамних догађаја у Будви када је погажен парламентаризам и показано да у Црној Гори не постоји ни Д од демократије, поставља се питање сврсисходности изласка на намјештене и унапријед покрадене изборе.

Због тога, СНП ЦГ још једном позива опозиционе колеге да се што прије састанемо и договоримо се о пружању заједничког одговора ДПС-у, како би се осигурало да дешавања у Котору и Будви, „Снимак“ и „Коверта“ не постану стандарди демократског поретка у Црној Гори. То дугујемо нашим грађанима који већ три деценије чекају пријеко потребне промјене и надају се бољим временима за себе и своју дјецу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest