СНП: Саопштење за јавност

Вријеме читања 2 минута

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

(18.јун 2020. године)

Досадашњи потези НКТ показују да су они, на жалост, политичко тијело, и да своје одлуке базирају на наредбама ДПС-а. Управо из тих разлога све оно што пласирају ових дана искључиво посматрамо као спровођење наредби из штаба владајућег режима.

Подсјећања ради, прво је НКТ донијела одлуку о проглашењу краја епидемије, да би одмах услиједила исправка о максималном броју присутних од 200 људи на скуповима. Очигледно је да је ова наредба важила само за оне који учествују на литијама, иако сви врло добро знамо да се једино законом могу ограничити основне људске слободе, и да су за вријеме прослава 21. маја шенлучили, пуцали и тукли се између себе, а све слушајући “препоруке НКТ-а”.

ДПС отворено покушава да искористи кризу која је настала пандемијом, како би остварили своје политичке циљеве. Они плански стварају хаос, који ће се вјероватно продубљивати како се избори буду приближавали. Сјетимо се само Милутинових обилазака мјесних одбора, Гвозденовићевих излета и састанака, који су требали тако и да се наставе, а да опозиција буде у карантину, да на све то ћути и аминује. Успут, на тај начин покушавали су безуспјешно да скину са дневног реда све афере, скандале, играјући на карту наводне побједе над вирусом и фри дестинације. Политизација пандемије, у основи њиховог програма, јер немају ништа да понуде грађанима.

СНП је увидио да струка покрива политичке одлуке, а исти ти стручњаци су чланови органа ДПС-а и његових привјезака, те им пандемија дође као предизборна кампања, у којој би наставили свој лов у мутном. Због свега тога одавно смо тражили да се расформира овакво тијело. Сада је више него јасно да је циљ режима да покушају изборе добити “на брзака” али, искрено вјерујемо да им је Будва довољно показала гдје су и колико су слаби у овом тренутку. Боље речено колико је народ јак у својој намјери да брани демократију и пошаље режим у прошлост. Чим им не иде како су планирали путем подјела, призивају корону у помоћ, како би путем неуставних одлука, насиља, привођења и хапшења неистомишљеника заводили ред у Црној Гори.

СНП радује порука наших опозиционих колега да идеја наше партије добија на значају. Што хитнији састанак опозиције и договор о озбиљном, заједничком, координисаном дјеловању најбољи је одговор на брутално диктаторско понашање режима на челу са Ђукановићем. Грађани, вирус промјена је у нашој држави и више га нико и ништа не може зауставити. Долази вријеме богатије и успјешније Црне Горе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest