СНП: Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Изјава за јавност

(25. април 2020. године)

Драган Вукић, секретар ИО ГО СНП ЦГ

Умјесто повећања плата здравственим радницима ДПС ескадрила мијења Закон о финансирању политичких субјеката и изборних кампања и дозвољава нетраспарентна социјална давања из буџетских резерви државног и локалних буџета.

За то вријеме, рачун Националног координационог тијела за заразне болести са вишемилионским уплатама, са којег би требало да се издвајају средства за најугроженије, чувају за себе и привилеговане компаније са којима сарађују иза леђа јавности.

Користећи се старим адутима и махинацијама, ДПС поново покушава да купи вољу осиромашеног и обесправљеног грађанина на предстојећим локалним и парламентарним изборима. Са овом игром не рјешава се дугорочно проблем незапослености и сиромаштва, већ само заваравају бирачи шареним лажама у виду једнократне помоћи.

У том смислу, беспотребно мијењање чланова постојећег Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања је злоупотреба парламентарне већине срачуната са циљем да се ДПС-у олакша додјела социјалне помоћи њиховом члановима и симпатизерима.

Пандемију Цовид 19 користе као начин да прикупе додатне политичке поене, а динамика исплата једнократних социјалних помоћи у предизборном периоду указаће на то да поново манипулишу бирачким тијелом. Са овим ће поново злоупотребљавати новац пореских обвезника. Са друге стране, наши здравствени радници без којих систем не би опстао и којима дугујемо сву захвалност, нису заслужили ни да се закон о повећању њихових зарада нађе на дневном реду Скупштине Црне Горе. Једино што су здравствени радници добили од ДПС моћника је аплауз у осам.

Корона није нешто најгоре што се дешава овом народу, већ тридесетогодишња владавина ДПС-а која је опустошила Црну Гору горе од било које куге, колере и сарса заједно. Народ Црне Горе мора наћи инекцију за вирус који траје деценијама и изаћи из окова у којима га држи ДПС.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest