СНП: Саопштење за јавност

Вријеме читања 2 минута

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Изјава за јавност

(25. април 2020. године)

Драган Вукић, секретар ИО ГО СНП ЦГ

Умјесто повећања плата здравственим радницима ДПС ескадрила мијења Закон о финансирању политичких субјеката и изборних кампања и дозвољава нетраспарентна социјална давања из буџетских резерви државног и локалних буџета.

За то вријеме, рачун Националног координационог тијела за заразне болести са вишемилионским уплатама, са којег би требало да се издвајају средства за најугроженије, чувају за себе и привилеговане компаније са којима сарађују иза леђа јавности.

Користећи се старим адутима и махинацијама, ДПС поново покушава да купи вољу осиромашеног и обесправљеног грађанина на предстојећим локалним и парламентарним изборима. Са овом игром не рјешава се дугорочно проблем незапослености и сиромаштва, већ само заваравају бирачи шареним лажама у виду једнократне помоћи.

У том смислу, беспотребно мијењање чланова постојећег Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања је злоупотреба парламентарне већине срачуната са циљем да се ДПС-у олакша додјела социјалне помоћи њиховом члановима и симпатизерима.

Пандемију Цовид 19 користе као начин да прикупе додатне политичке поене, а динамика исплата једнократних социјалних помоћи у предизборном периоду указаће на то да поново манипулишу бирачким тијелом. Са овим ће поново злоупотребљавати новац пореских обвезника. Са друге стране, наши здравствени радници без којих систем не би опстао и којима дугујемо сву захвалност, нису заслужили ни да се закон о повећању њихових зарада нађе на дневном реду Скупштине Црне Горе. Једино што су здравствени радници добили од ДПС моћника је аплауз у осам.

Корона није нешто најгоре што се дешава овом народу, већ тридесетогодишња владавина ДПС-а која је опустошила Црну Гору горе од било које куге, колере и сарса заједно. Народ Црне Горе мора наћи инекцију за вирус који траје деценијама и изаћи из окова у којима га држи ДПС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest