СНП: Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

(20. јун 2020. године)

Драган Вукић, секретар ИО ГО СНП ЦГ

Права трагикомична комуникација одвија се ових дана на релацији министар правде – предсједница Врховног суда. Док Зоран Пажин покушава да приволи предсједнике судова који обављају више од два мандата да се повуку и отворе простор за испуњавање критеријума за улазак у ЕУ и омогуће поштовање и адекватну примјену Устава и закона ове државе, Весна Меденица се жали на непримјерен притисак извршне власти на судство.

Потребно је да се Пажин коначно договори са својим шефовима да ли је Меденица неуставно по трећи пут изабрана на функцију предсједнице Врховног суда или, ако је могуће, да то усагласи са њом лично, како бисмо поштедјели грађане ове игре глувих телефона која вријеђа здрав разум. С обзиром да су обоје правници, било би добро да појасне грађанима члан 124 Устава и договоре се напокон око његовог тумачења.

Социјалистичка народна партија Црне Горе подсјећа да је и сам министар Пажин дао глас и био саучесник у неуставном избору Меденице, односно да је дао свој пристанак на флагрантно кршење Устава, због којег сада добијамо критике из ЕУ.
Позивамо министра Пажина да каже да ли је његов најновији иступ накнадна памет, покушај додворавања међународној заједници или резултат незадовољства његових шефова.

Како год било, Црна Гора више нема времена, снаге ни енергије за овакве акробације и препуцавања функционера који у јагми за фотељама и привилегијама не виде какву пустош остављају за собом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest