СНП: Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Саопштење за јавност

(3. мај 2020. године)

Социјалистичка народна партија најоштрије осуђује бахатост и осионост представника актуелне власти, оличене у безобразно високим примањима руководилаца у јавним предузећима. Најгоре од свега је што власт ћути и не намјерава да донесе дугорочна рјешења у вези са астрономско високим платама, који изазивају огорчење јавности и обичног грађанина.

На насловним странама црногорских медија већ данима освићу чланци који указују да је срамотно, и да није ни људски ни поштено, да директорица “Плантажа” има плату од 7.300 еура, директор “Монтенегроерлајнз”-а 3.600, директори саобраћајних предузећа између 2.500 и 4.000, а први човјек Електропривреде Црне Горе преко 3.000 еура. Посебно је ово срамотно ако узмемо у обзир чињеницу да је само у доба корона вируса, по званичним подацима, додатно изгубило посао преко 5.ооо радника. Поменути директори, уз астрономске плате имају и скупоцјене аутомобиле, а имовина им се процјењује на стотине хиљаде еура. Све се ово догађа у држави у којој поштени људи вриједно раде да зараде плате, којима не могу покрити ни најосновније животне потребе.

Са друге стране, неодговорна власт не нуди ниједно ново рјешење за све веће социо-економске проблеме, већ тражи излазак из кризе у новом задуживању. На тај начин довели су Црну Гору на корак од банкрота, додатно товарећи дугове на терет обичног грађанина.

СНП је више пута указивао да је једно од рјешења ограничавање плата које су и до петнаест пута веће од просјечних. Срамота је да се једни богате, а да народ једва саставља крај с крајем. Грађани не смију више бити таоци политике актуелне власти. Само промјена аутократског режима доноси бољитак нашој држави. СНП ће, сигурни смо, бити дио нове, поштеније власти у Црној Гори.

Медијски центар СНП ЦГ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest