СНП: Саопштење за јавност

Вријеме читања 2 минута

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Саопштење за јавност

(4. мај 2020. године)

Прије неколико дана, у Хамбургу је на броду „Будва“, који плови под нашом заставом и са црногорском посадом, заплијењено пола тоне кокаина.

Подсјећања ради, ради се о пловилу које је плаћено из државног буџета, а које је направљено у Кини. Традиционално, флашу о овај брод разбио је предсједник Скупштине Иван Брајовић, тадашњи министар саобраћаја и поморства, желећи му на тај начин срећу и успјешно пословање, који су очигледно изостали. Напротив, и „Будва“ је као и „Јадран“ постала превозно средство за наркотике, углед наше државе је још једном срозан у међународним оквирима, а наши поморци због оваквих ситуација трпе тешке посљедице.

Гдје је ових дана и шта ради Брајовићев насљедник на мјесту министра саобраћаја и поморства, Осман Нурковић? Он се коначно мора умијешати у свој посао и објаснити грађанима како су наркотици могли бити заплијењени на црногорском броду, који плови под црногорском заставом и на коме раде поморци из наше земље.

Евидентно је да не постоји синхронизација у изјавама директора „Барске пловидбе“, који је шокиран чињеницом да се на црногорском броду дешавају такве ствари, и премијера Марковића који каже да је „Будва“ од првог дана дата у закуп страној компанији.

Такође, потребно је напоменути да су „Барска пловидба“ и „Југооцеанија“ некада храниле трећину Црне Горе и градиле Бар и Котор, док су данас урушена предузећа која само подсјећају на лијепа времена у којима смо живјели.

Не смије се дозволити да наши поморци, који часно, поштено и савјесно обављају свој посао и служе на понос Црној Гори, буду прокажени због изузетака који раде лакше зараде и лакомства не презају од тога да укаљају свој, образ породице и земље из које долазе.

Док је Вељовићева и Нухоџићева полиција заузета хапшењем грађана и прогоном митрополита Амфилохија и свештенства СПЦ због наводног кршења мјера забране уведених због пандемије вируса корона, њемачка полиција на црногорском броду проналази стотине килограма дроге.

Дакле, господо из власти: не чувајте државу од вјерујућих људи, обичних грађана и свештеника. Безбједност, част и углед државе морате чувати на другим мјестима и на другачији начин, онако како ви никада нећете бити у стању да чините.

Медијски центар СНП ЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest