Шоћ: Не постоји расплет у вези са смјеном Лепосавића који би био повољан за премијера и Владу

Како је истакао, уколико министар Лепосавић буде смијењен, а парламент не подржи избор новог кандидата, у том случају упражњено мјесто покривао би неко од министара или премијер

Драган Шоћ

Адвокат и бивши министар правде Драган Шоћ оцијенио је да не постоји расплет у вези са смјеном министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића, ако до ње уопште и дође, који би био повољан за премијера и Владу.

Шоћ је за Дан рекао да је очигледно да премијер за смјену министра Лепосавића нема подршку оне групације која подржава Владу.

„А с друге стране, ако повуче тај предлог то би подрило његов легитимитет као премијера. Било која варијанта није добра и ово није нимало пријатна политичка ситуација за Владу“, казао је Шоћ.

Он појашњава да предсједник парламента Алекса Бечић одлучује када ће тачка за разрјешење бити на дневном реду.

Како је истакао, уколико министар Лепосавић буде смијењен, а парламент не подржи избор новог кандидата, у том случају упражњено мјесто покривао би неко од министара или премијер.

Предсједник Владе Здравко Кривокапић доставио је јуче Скупштини предлог за разрјешење Лепосавића, истичући да је министрово јавно дјеловање од избора на функцију 4. децембра одступало од званичних ставова Владе и Споразума лидера три побједничке коалиције из септембра 2020. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *