Шпанска полиција ухапсила сараднике „шкаљарског клана“

Једна од најактивнијих криминалних организација у великој трговини кокаином разбијена је на Канарским острвима, преносе шпански медији. У питању је група повезана с међународним злочиначким организацијама. Криминална мрежа имала је везе са италијанском мафијом у Калабрији, „шкаљарским кланом“ у Црној Гори и са картелима у Бразилу и Колумбији.

Акцију су, преноси „canarias7.es“, успјешно извели агенти Тима за организовани криминал и борбу против дроге (ЕДОА) Цивилне гарде и агенти Јединице за борбу против дроге и организованог криминала (УДИЦО) Националне полиције.

„Криминална организација је успоставила неколико канала за уношење кокаина на Канарски архипелаг и имала је важну логистику за дистрибуцију наркотика“, пише у чланку.

Коначни резултат након хапшења и претреса кућа указује на осам ухапшених, заплијењено је 26 килограма кокаина, скоро 150.000 еура у готовини, осам возила, пет шифрованих телефона, електронски сигурносни уређај, као и различите алате и документацију у вези са криминалним радњама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest