Специјалци чувају посланика Душка: Управа полиције обезбјеђиваће Марковића још годину дана

Да ли ће сада присталице бившег режима критиковати овакву одлуку Управе полиције, као што је то рађено у случају додјељивања обезбјеђења министарки Весни Братић

Душко Марковић

Након што је, због могуће угрожености, Управа полиције додијелила обезбјеђење министарки просвјете, науке, културе и спорта Весни Братић, велики број функционера и присталица бившег режима је оштро реаговао, указујући да је ријеч о крајње непотребној одлуци.

Управа полиције је одредила двадесетчетворочасовну полицијску заштиту за министарку Братић, првенствено, након инцидента од краја децембра прошле године, када је четрдесетдеветогодишњи И. Д ометао кретање службеног аутомобила у којем је била министарка, упућујући јој и салву увреда и пријетњи.

Братићевој је обезбјеђење додијељено привремено, до процјене Агенције за националну безбједност о њеној угрожености.

Весна Братић

“Госпођу Братић непосредно и лично обезбјеђују полицијски службеници од 15. фебруара 2021. године. Основ за предузимање мјера безбједносне заштите у односу на министарку Весну Братић је члан 10 став 2 Владине Одлуке о одређивању личности, објеката и простора, које обезбјеђује Управа полиције који прописује да Влада може, изузетно, због разлога хитности, на предлог Министарства унутрашњих послова, да одреди да се обезбиједе и друге личности (оне које нијесу наведене у члану 3 Одлуке), објекти и простори на основу података и сазнања из надлежности полиције, привремено, до добијања безбједносне процјене степена угрожености”, објаснили су „Вијестима“ из УП.

Међутим, министарка Братић није једина коме је накнадно додијељено обезбјеђење.

Према нашим информацијама, специјална јединица УП обезбјеђиваће и наредних годину дана бившег црногорског премијера Душка Марковића, а поред њега и Раде Милошевић, државни секретар МУПа биће обезбијеђен од стране те јединице УП.

Према одређеним информацијама и министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић највјероватније ће наредних дана добити полицијско обезбјеђење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *