„СПЕЦИЈАЛНИ Миливоје“ – Катнић затворио предмет: Нема доказа да је Вељовић организовао „комитске“ протесте

Специјално државно тужилаштво затворило је предмет против Веселина Вељовића, савјетника за безбједност предсједника Црне Горе, који је био формиран на основу тврдњи премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића

Миливоје Катнић

Специјално државно тужилаштво затворило је предмет против Веселина Вељовића, савјетника за безбједност предсједника Црне Горе, који је био формиран на основу тврдњи премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића, пише Дан.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић тражио је од Управе полиције информације и доказе о учешћу Вељовића у организацији протеста грађана и планирању изазивања хаоса у земљи.

Полиција му је у два наврата одговорила на захтјеве, а тужилац је, како Дан сазнаје од извора из СПО, сматрао да нема довољно сазнања на основу којих би се обезбиједили докази и покренуо поступак против бившег шефа полиције.

Абазовић је током саслушања у Одјељењу специјалног полицијског тима саопштио да полиција има сазнања о Вељовићевој умијешаности у незаконите активности.

Специјални полицијски тим у овом предмету није саслушавао Вељовића, којега су Кривокапић и Абазовић оптужили да стоји иза покушаја изазивања нереда у држави.

Оптужбе на рачун савјетника Мила Ђукановића изнијете су прије мјесец дана, а Вељовић је у изјави за Дан потврдио да тим поводом није саслушаван од стране Специјалног полицијског тима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *