ŠPIJUNI DO SKORO BILJEŽILI KO ULAZI U CETINJSKI MANASTIR Joanikije: Po dvojica šijuna se stalno smenjivala

Foto: Jutjub printskrin// Телевизија Храм

Mitropolit crnogorsko primorski SPC Joanikije je juče u Cetinjskom manastiru povodom praznika Svetog sveštenomučenika Joanikija Crnogorsko-primorskog kazao da su “špijuni do skoro ulazili u Cetinjski manastir”.

On je, kako je objavljeno na sajtu Mitropolije, govorio o Joanikiju Lipovcu, mitropolitu SPC iz perioda Drugog svjetskog rata, i pomenuo njegovu ćerku koja je živjela na Cetinju i radila u prosvjeti.

“Negdje već pod stare dane u prepisci sa svojim sinom, ona piše sa ljubavlju i toplinom majčinskom: Milo mi je, dragi moj sine, što si bio u Kotoru na službi. Tamo je, svakako, sve drugačije nego na Cetinju. Tamo ne stoje špijuni pred crkvom kao što stoje pred Cetinjskim manastirom i upisuju svakoga ko u manastir uđe da se moli Bogu. Meni je mnogo drago što si bio na Svetoj službi i što si spreman uvijek da kažeš da si unuk svetoga Božijeg ugodnika i oca mojega mitropolita Joanikija”, kazao je Joanikije.

Eto, dodao je, i to je jedno svjedočanstvo kakva su vremena bila, posebno kako je bilo ovdje na Cetinju, “gdje su po tadašnjim svjedočanstvima uglednih i čestitih Cetinjana po dvojica špijuna se stalno smjenjivali.”

“I to je bilo tako i do skoro, ne znam da li je i danas, da pred Cetinjskim manastirom bilježe ko sve ulazi u crkvu Cetinjskog manastira i ko sve pristupa ćivotu Svetoga Petra Cetinjskoga“, rekao je Joanikije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest