Списак „заслужних“: Од Јеврема до Аднана – већини скоро 800 евра „лежарине“

Пред „чудесним“ моћима новца, било да стиже преко рачуна или у коверти, „капитулирале“ су многе „племените тежње“, „опозиционо“ расположење, борба за право, правду, научну истину.

Мило Ђукановић / Јеврем Брковић (Фото: standard.co.me)

Тродеценијску владавину ДПС-а, између осталог, обиљежила је и „гласна“ ћутња великог дијела интелектуалаца, умјетника, научника… као и оних који се таквим представљају.

А, најчешћи узрок „конструктивног“ односа представника црногорске интелектуалне „елите“ према, недавно пораженом, клептократском режиму јесте – новац.

Пред „чудесним“ моћима новца, било да стиже преко рачуна или у коверти, „капитулирале“ су многе „племените тежње“, „опозиционо“ расположење, „подршка“ праву, правди, научној истини… 

„Заслужни“

Видимо да су бивша влада и министар културе (краљ Илир) Богдановић имали посебан сензибилитет према „заслужним“ дјелатницима који су (част изузецима) познатији по одбрани лика и дјела Мила Ђукановића и израженој србофобији, него по достичнућима у областима којима (би требало да) се баве.

Тако је, на примјер, накнаду добио и „заслужни“ Јеврем „вук“ Брковић, који са својим „вуковима“ из „Ловћенских стража“ стоји на „бранику“ Ловћена од – Његошеве капеле.

Времешном „љубавнику Дукље“, некадашњем политичком „дисиденту“ који је од терора ДПС-а побјегао у Загреб одакле је, „злопатећи се“ по винским подрумима, „соколио“ политичке истомишљенике да истрају у борби од које је он „храбро“ побјегао, министар Богдановић је додијелио новчану награду у износу од 772,50 евра мјесечно.

„Заслужном“ Јеврему, од „заслужног“ министра Богдановића

На листи „заслужних“ су и Новак Килибарда, Милорад Поповић, Андреј Николаидис, Аднан Чиргић и многи други чији се „домољубни вапаји“, након пада ДПС-а и сателита, проламају медијским небом Црне Горе.

Вријеме ће показати да ли је то, у ствари, искрени „плач“ за апанажама, за које вјерујемо да ће ускоро бити укинуте.

И зашто ЈЕСТЕ.

IN4S

One thought on “Списак „заслужних“: Од Јеврема до Аднана – већини скоро 800 евра „лежарине“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *