Спријечено кријумчарење: Са вриједним уређајима за „рударење“ биткоина кренуо за Црну Гору

Службеници Управе царина Србије саопштили су да су спријечили кријумчарење девет уређаја за производњу криптовалуте биткоин, које је страни држављанин (није наведено из које је земље) из Њемачке хтио да пребаци у Црну Гору.

Фото: Управа царине Србије

Из Управе царина Србије је саопштено да је он, у сарадњи са полицијом, заустављен на граничном прелазу Хоргош.

Уређаји за производњу криптовалуте биткоин и 500 уложака за електронске цигарете пронађене су у возилу „‘БМW М2″‘ њемачких таблица.

„Аутомобилом је управљао страни држављанин који се, према сопственој изјави, из Њемачке упутио ка Црној Гори, а цариницима на прелазу је потврдио да нема ништа да пријави. Међутим, током детаљне контроле откривено је да се у пртљажнику налази осам уређаја “S19 Antiminer Bitcoin Miner Machine“, док је на задњем сједишту откривен још један исти такав уређај и кутија пуна уложака за електронске цигарете марке „Elfbar“, саопштено је из Управе царина Србије.

Наводе да је вриједност откривене непријављене робе процијењена на око 34.000 евра, те да како та вриједност прелази једну трећину вриједности возила, одузет је и аутомобил вриједан око 45.500 евра.

Извор: Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest