Хеликоптери надлећу Јариње, припадници Росу са дугим цијевима претресају грађане

Вријеме читања 2 минута

„Позивамо наше грађане да буду суздржани и да не наседају на провокације, јер ово јесте провокација Приштине, претпостављамо да би се Србима ограничила слобода кретања одузимањем регистарских таблица из Србије“, рекао је Симић

Око 20 возила специјалне јединице Росу, од чега више од 10 блиндираних, распоређено је јутрос на два административна прелаза на северу Косова и Метохије – Јариње и Брњак

Игор Симић, потпредсједник Српске листе, саопштио је да су Срби са Косова и Метохије бијесни због потеза Приштине да на административне прелазе Јариње и Брњак пошаље специјалне јединице Росу. Како је навео, Срби иду ка административним прелазима и тренутно је око 300 возила Срба на Јарињу и више од 100 на административном прелазу Брњак.

„Блокиране су обе саобраћајне траке и саобраћај је у блокади“, рекао је он за Прву телевизију и додао да се јутрос одржане хитне консултације чланова Српске листе.

„Позивамо наше грађане да буду суздржани и да не наседају на провокације, јер ово јесте провокација Приштине, претпостављамо да би се Србима ограничила слобода кретања одузимањем регистарских таблица из Србије“, рекао је Симић.

Он је нагласио да апелује на смиреност али да је грађана све више и да су они бијесни, пренео је Б92.

Како јавља репортер Косово онлајна са Јариња, велики број незадовољних грађана окупио се због појачаног присуства специјалних јединица Росу и најављеног успостављања реципроцитета, од стране власти у Приштини, за саобраћајне таблице са ознакама Републике Србије.

Подсјетимо, специјалне јединице косовске полиције Росу распоређене су јутрос на два административна прелаза, Јарињу и Брњаку.

Неколико оклопних транспортера Росу налази се и дуж магистралног пута Лепосавић-Митровица, код скретања за манастир Бањска, а бројне снаге специјалаца у блиндираним возилима налазе се и код Сочанице.

Косовска полиција је током јучерашњег дана на два административна прелаза, Јарињу и Брњаку, инсталирала десетак монтажних контејнера, а то, као и данашња акција се доводи у везу са успостављањем реципроцитета са саобраћајним таблицама са ознакама Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest