Србија добила нови Клинички центар – имаће хелиодром и опрему најновије генерације 

Нова реконструисана кула Клиничког центра Србије, која се простире на 86.000 квадратних метара, данас отвара своја врата, у присуству председника Александра Вучића

Фото: Новости.рс

Нова реконструисана кула Клиничког центра Србије, која се простире на 86.000 квадратних метара, данас отвара своја врата, у присуству председника Александра Вучића.

Највећа и најсавременије опремљена здравствена установа – нова кула Клиничког центра Србије, има 12 спратова и укупно 825 болничких кревета, који ће бити распоређени тако да ће 231 кревет бити на јединици интензивне неге, 547 кревета биће на јединици полуинтензивног лечења и 47 кревета у болници за дневно лечење.

Председник Вучић је обишао нову зграду, и констатовао да је ова здравствена установа опремљена инструментима и опремом најновије генерације.

„Срећан сам због људи у Србији, ово ће видети људи из унутрашњости“, рекао је Вучић.

Директор Ургентног центра др Марко Ерцеговац рекао је да ће сада бити много лакше да зе збрињавају све тешке трауме, будући да је у старој згради Ургентног центра за било два места комплетно опремљена за такве случајеве, а сада их је овде 24.

Вучић је упитао да ли имамо довољно лекара који ће радити, и добио уверавања да лекара има довољно, јер су претходних година примљени и завршили су специјализације.

„Много сам срећан, изградили смо КЦ у Нишу, сада КЦС…Следеће је Дедиње два…“, рекао је Вучић.

Додао је да је за сада изграђено 640 гаражним места, али да ће паркирање бити проблем.

Министар здравља га је обавестио да ће у оквиру новог КЦС постојати и хелиодром, на шта је Вучић најавио да ће у земљу свакако стићи нови хеликоптери.

Како највећи број људи у Србији умире од кардиоваскуларних болести, значај нових ангио-сала којих је у новој згради чак осам је непроцењив.

У дугачком ходнику налази се у низу 11 операционих сала од укупно 34 колико их у новој згради има.

За пацијенте су, у новој згради УКЦС, болничке собе опремљене по највишим светским стандардима двокреветне собе са комплетном опремом за мониторинг.

Нова зграда опремљена је и са три магнетне резонанце, шест скенера, те 12 рендген апарата.

Поред председника Вучића, отварању присуствују и министар здравља Златибор Лончар, државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек, директор КЦС Милика Ашанин, директор Ургентног центра Марко Ерцеговац, као и директори клиника и запослени у КЦС…

Спутњик

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest