(ВИДЕО) Вандредно обраћање Срђана Ђоковића

Отац Новака Ђоковића ријешио је да се обрати јавности после тортуре коју трпи његов син

Срђан је решио да изађе пред медије и отворено говори о ономе што се дешава Новаку.

Ђорђе, Дијана, Срђан и Горан су ту.

Новак није прекршио закон! Комуницирао је кроз Тениску федерацију Аустралије. Дошли су до изузетка са којим је ушао у Аустралију. Имао је исти документ као већина тенисера који су тамо. Малтертирање може да се назове дипломатским прекршајем! Одвели су га у собу и тамо су га испитивали. Првих 45 минута је комуницира, а онда је прекинут сваки контакт. Одузет му је моблини на три и по сата. Враћен му је телефон и онда је одведен у притвор. Након тога је пала одлука да му се не одобри виза и да му се омогући да игра – рекао је Ђорђе Ђоковић.

Наставио је у истом ритму

  • Све су му одузели и новчаник и да се пресвуче. Отишао је у хотел у прљаву собу, без имовине, за коју му је речено да ће добити кад крене у Европу. Суд је наредио да Новака не могу да депортују до понедељка. Ако се сам врати, ступа на снагу забрана од три године. Третиран је као криминалац. Адвокати раде посао, хвала председнику Вучићу и Ани Брнабић који раде све што могу.

Мајка Дијана је на ивици суза

  • Ово није заслужио! Да га држе у прљаво соби, да нема контакт са нама. Ово је политички атака на Новака! Он је жртвено јагње! Само се надамо да остане психички здрав, да га неће сломити! Ми му шаљемо енергију да остане свој!

Срђан је био оштар

  • Они газе Новака и Србију! Скот Морисон се дрзнуо да напада и протера Новака! Хтели су да га баце на колена и понизе нас! Ми смо Срби поносан нардон! Никога нисмо нападали, увек смо се само бранили. Наш Србин, наш понос то сада ради! Понашањем и односом према свим показује одакле долази! Поносни смо – рекао је Срђан.

Ђоковић сениор је истакао да би Новак сигурно узео трофеј и да то моћници неће да дозволе

  • Исуса су разапињали на крст и свашта му радили, он је издржао и још је жив међу нама. И Новка разапињу на исти начин, раде му све и свашта. Моја покојна баба Сара Јауковић из наше Црне Горе говорила је ‘Срам те било од гузице кад образа немаш’. Е то им ја сада поручујем, због онога што раде Новаку, најбољем спортисти и човеку на свету. Опет кажем, он ће издржати. Нас је било пре 100 и нешто година исто као дана. Бомбардовали су нас, уништавали, угњетавали и опет нисмо дали на себе. Ми смо поносан српски народ чији је представник наш Новак, наше светло на крају тунела. Неће се он дати, избориће се.

Имао је јаку поруку

  • Они кажу новак је добио посебно изузеће. Срам их било, добило је још 26 тенисера исто оно што је Новак добио. Нјима нису правили проблем, само су њему направили проблем. Држе га и даље у затвору. Могли су лепо да кажу ‘Новаче, немој долазити’. Наш понос и дика је заточеник тих скотова, јер нема шта да пресвуче и нема где да се убије. Свете, дигни се, ово је борба седам и нешто милијарди људи на свету – рекао је Срђан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest