Срзентић: Прича о PаyPalu затворена, потпуну услугу пружаће друга компанија


Тамара Срзентић
Питање проширивања сарадње са PаyPаlом је затворено, а у току су преговори са другом компанијом која ће нашим грађанима и привреди омогућити потпуну услугу онлајн плаћања, казала је министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић у интервјуу за Побједу.

“На почетку рада Владе препознали смо ово питање као бизнис баријеру и питање проширивања сарадње са ПаyПалом је затворено. Са колегама из Министарства финансија и социјалног старања и Министарства економског развоја ушли смо у преговоре са другом компанијом која ће нашим грађанима и привреди омогућити потпуну услугу онлајн плаћања. Имајући у виду да разговори још трају и због повјерљивости информација током самих преговора, не можемо у овом тренутку откривати више информација”, наводи Срзентић.

Она је казала и да је у оквиру пројекта који наша земља реализује са УНДП-јем, а уз подршку ЕУ, направљена листа од десет приоритетних нових електронских сервиса који су препознати као важни за грађане и привреду, као и да ће те услуге зависити од институција и њихове спремности да их реализују.

“Као једну од услуга коју је потребно развити у наредном периоду препознали смо услугу е-Уписа на факултете, електронску пријаву за идентификационе документе и пасоше, као и пружање проактивних информација о истеку докумената, омогућавање грађанима да се пријаве за нову возачку дозволу електронски, као и добијање информације о истеку исте, електронску регистрацију возила, еЗапошаљавање, еИспит – омогућавање грађанима да све врсте испита пријаве електронски, електронска регистрација рођења и смрти, електронска пријава вјенчања”, наводи Срзентић.

Када је у питању бизнис сектор, покушаће, каже, да реализујеу електронску пријаву запослених, даљи развој електронске регистрације предузећа…

“Све ове услуге ће се реализовати са надлежним институцијама, прије свега, кроз детаљну анализу процеса и препознавања евентуалних баријера у нормативном дијелу. Све услуге зависе од институција и њихове спремности да их реализују, а Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија ради на препознавању приоритетних и важних услуга, као и инфраструктурном креирању амбијента који ће побољшати увезаност и интероперабилност система, како би дигитално путовање у било ком процесу за грађане и грађанке било у потпуности сврсисходно”, наводи Срзентић.

Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија, каже она, континуирано ради на развоју нових електронских сервиса и дигиталних алата.

“Развили смо wеб апликацију еФактура која нуди бесплатан сервис за фискализацију безготовинских фактура. Тренутно је у тестној фази развоја и биће намијењена малим привредницима и предузетницима. Такође, развили смо wеб платформу ОбавијестиМе која ће допринијети бољој и ефикаснијој комуникацији јавних институција са грађанима. СМС поруком или е-маилом грађани ће бити обавијештени о бројним сервисним информацијама у органима државне управе или локалним самоуправама, статусима трансакција, јавним позивима и осталим информацијама”, казала је Срзентић.

Покренули су портал е-Фирма на којем је омогућена онлајн регистрација привредних друштава, а постојећим фирмама омогућено је да онлајн подносе и добијају захтјеве за потврде у ЦРПС-у и Управи јавних прихода.

“Радимо на развоју wеб платформе ИскорисТИприлике која ће бити интерна пословна мрежа за државне службенике и која ће допринијети усавршавању знања службеника и њиховом каријерном развоју”, наводи Срзентић.

Често су грађани у ситуацији да буду „курири“ држави, да носе документ једне државне институције у другу институцију – као нпр. између Пореске управе и Фонда ПИО и сл. Новом стратегијом реформе јавне управе препознаће се, каже министарка, и унапређење овог процеса, односно оснаживање и већа употреба Јединственог информационог система за електронску размјену података, како би Закон о управом поступку и Закон о електронској употреби заживјели у пуном смислу.

“Наиме, оба закона дефинишу достављање докумената, односно електронску размјену података по службеној дужности, како би грађани били ослобођени тражења различитих потврда и података које јавна администрација већ има. Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија континуирано иницира укључивање и повезивање свих регистара као и креирање е-Услуга код других институција”, наводи Срзентић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *