Шта се дешава?

У Европу ће ових дана да допутују 30.000 америчких војника,у највећем искрцавању после II Свјетског рата.

Како јавља италијански портал “Positano news”, ова вијест, у периоду када корона вирус је са разлогом у центру пажње свих медија, није довољно обрађена.

Интересантна је временска подударност ова два случаја. 30.000 САД војника долазе на стари континент у Макси вјежби “Defender Europe 20”. Упркос Covid-19 војници неће морати да носе заштитне маске.

Вјежбе ће укључити хиљаде особа, тако да ће бити готово немогуће примијенити санитарне норме, које се обавезују за цивиле. Предвиђени су и концерти “US Army rock band” у Њемачкој, Литванији и Пољској, сви са бесплатним улазом, који би могли привући много људи.

Шта обухвата “Defender Europe 20” : ова вјежба је највеће помјерање САД војника у задњих пола вијека, јер ће се већ присутни на тлу Европе придружити нових 30.000. Прва група је већ стигла у Луку Бремерхавен у Њемачкој, а остатак трупа искрцаће се у шест европских лука у Белгији, Холандији, Њемачкој, Летонији и Естонији. US ARMY EUROPE јавља да ће се амерички војници раширити по европском региону да би “ заштитили Европу од потенцијалних пријетњи”, јасно реферишући се на Русију.

С обзиром на велику покретљивост америчких трупа у широком европском реону, постоји велики ризик за заразу COVID 19 у огромном кругу, без реалних могућности за контролу и примјену санитарних норматива. Италијани кажу да ту нешто не штима, Трамп говори да се не иде у Италију да буду обазриви по Европи, COVID 19 је почео да се распрострањује и код њих, а долазе њихови маринци, 30.000, без заштитних маски.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest