Стање на путевима

На већини путних праваца у земљи саобраћа се уз повољне услове за возњу, коловози су суви, видљивост је добра. Дуж клисура И усјека скрећемо пажњу на појаву ситнијих одрона.  Савјетујемо опрезну вожњу прилагодјену тренутном стању на путу И поштовање правила саобраћаја.

У временском периоду од 15.11.2019. године до 31.03.2020.године употреба зимске опреме је обавезна на путевима гдје је то назначено саобраћајном сигнализацијом без обзира на временске услове.

Употреба зимске опреме за сва моторна возила која учествују у саобраћају обавезна је на свим путевима уколико постоје зимски услови на путу (снијег,лед или поледица).

Национално координационо тијело за борбу против заразних болести је донијело одлуку о забрани уласка странцима, осим странцима са сталним или привременим боравком у Црној Гори и странцима који управљају моторним возилима којима се обавља промет робе.

Затворени су сљедећи гранични прелази

-Црна Гора-Република Србија: Ранче-Јабука, на путном правцу Пљевља-Пријепоље; Вуче-Годова на путном правцу Рожаје-Тутин и Врбница према Бијелом Пољу, као и сви прелази намијењени за погранични саобраћај,

-Црна Гора-Босна и Херцеговина: Шћепан Поље-Хум на путном правцу Плужине-Фоча; Шула-Витина на путном правцу Пљевља-Фоча

-Црна Гора-Република Албанија: Грнчар-Башким на путном правцу Плав-Скадар и Сукобин-Мурићани на путном правцу Улцињ-Скадар

-Црна Гора-Република Хрватска: Кобила-Витина на путном правцу Херцег Нови-Витина-Дубровник.

-Црна Гора-Косово: Кула на путном правцу Рожаје-Пећ

На регионалном путу Мојковац-Дјурдјевића Тара  у мјесту Гојаковићи саобраћај се обавља једном траком наизмјенично.

Привремено се почев од 01.03.2020. год до 31.03.2020. год. због демонтаже заштитне конструкције у близини стуба П2 на мосту Морачица, Ауто пута Бар-Бољаре на првој секцији Смоковац-Увач Матешево,долазиће до обустава саобраћаја за све врсте возила у трајању не дужем од 60 минута у термину од 07.00-11.00 часова и од 13.00 до 17.00 часова

Привремено се затвара гранични прелаз Враћеновићи  за период од 90 дана ,најкасније до 01.06.2020. године током  изградње саобраћајне инфраструктуре на заједничком граничном прелазу Враћеновићи-Делеуша  ,на путном правцу Никшић-Билећа. Гранични прелаз Враћеновићи је затворен од 27.02.2020 године. Саобраћај је  преусмјерени на друге граничне прелаза за медјународни и робни саобраћај.

До 19.03.2020.год због изводјења  радова на реконструкцији регионалног  пута Крстац-Иванова корита дионица Медјувршје –Иванова корита доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни , као и потпуна обустава саобрацаја за све врсте возила у термину од 09.00 до 12.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због изводјења радова на реконструкцији магистралног пута М-21 Барски Мост –Рибаревине дионица обилазница Бијело Поље –Рибаревине до 28.04,2020. Год   промјењен  режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни а на снази су повремене обуставе саобраћаја не дуже од 15 минута.

У периоду од 10.03.2020. године до 10.04.2020. године због изводјења радова на изградњи кружног тока на магистралном путу М-2 дионица Подгорица-Колашин ( веза за ауто пут ) доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни.

До завршетка радова на реконструкцији магистралног пута М-2 Дебели Бријег –Херцег Нови локалитет Татарбашча дошло је до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту изводјења радова.

Због изводјења радова на реконструкцији регионалног пута Р-23 Церовице-Рогами дионица Рогами –Спуж  промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни .

На магистралном путу М-4 дионица Подгорица-Божај због изводјења радова на изградњи кружне раскрснице у Тузима постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

Од 10.12.2019. године до завршетка радова одобрава се постављање привремене саобраћајне сигнализације  због изводјења радова на изградњи кружне раскрснице код старе зграде општине Тиват И код Дома Војске  И код скретања  за Градиошницу на маг.путу М-11 дионица Лепетани-Тиват.

Од 11.02.2020.године због изводјења радова на реконструкцији пута Лубнице –Јеловица доци це до промјене резима саобрацаја са двосмјерног на једносмјерни.

Саобраћај је умјереног интензитета на путевима ван градских средина.

У протекла 24 сата у насој земљи догодило се  13  саобраћајних незгода у којима су 3 особе задобиле  лаке повреде

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest