Стеван Џаковић: Поносим се што сам издајник и непријатељ светосављу, српству и СПЦ у Црној Гори


Подсјетивши на предизборни слоган да бура буди Будву, сада по ријечима Џаковића УРА буди Будву, а ко ће је пробудити остаје да се види.
Он сматра да су то маркетиншки потези некога ко жели да се представи као помиритељ. У будванској УРИ сада себе у некој самокритици проглашавају и као дестабилизатора власти због чувеног Закона о вјероисповјести, за којега сматрају да га није требало донијет, а онда ће га, када се усвоји дати на оцјену уставности, итд.

Вјероватно ту УРА тражи неко оправдање за себе па покушавају да нешто надомјесте на начин како Будву истрговати. Што значи истрговати локалну власт да би се сачувала она на државном нивоу. Све оно што се дешава у Будви и даље је Црна Гора за Косово или Косово за Црну Гору, сигуран је Џаковић.

Много је средстава уложено у Будву да би се лако изгубила власт

“Мало је вјероватно да ће доћи до нових избора у Будви непослушношћу тамошње УРЕ јер су и сувише велике паре ушле из Србије и са осталих адреса. То је јавна прича и по кафанама, уз цифру од најмање 10 милиона еура. Сувише су уложена велика средства да би неко пустио да тако лако пропадне”, поручује он.

Џаковић је подсјетио и да Краповић, када је био начелу Будве није 6 мјесеци имао већину, што му није сметало да држи власт.

Према томе господа из УРЕ морају да се тога присјете и буду свјесни да се власт не предаје буд зашто и тек тако.

УРА је главни непријатељ самој себи

“Будвански ГП УРА је, прије свега главни непријатељ самима себи. Они су сви по дубини добро ушли једни у друге. Ову ситуацију је и политички аналитичар Љубомир Филиповић најављивао у самом старту формирања садашње власти у Будви послије избора. Тада је рекао да ће УРА бити отписана. Нико их није звао на састанке а и што би, јер ако некоме нијесте потребни, неће вас нико ни звати”, подсјећа Џаковић.

Он је рекао и да је сада званично објављено оно што је упорно раније говорио, а то је да је апсолутно недопустиво да садашња „ослободилачка“ власт буде гора од ДПС-а. Зашто? Зато што се нова власт не либи да јавно саопште цијелој држави, региону и свијету да партијски распоређују мјеста по дубини. То је, у најмању руку скандалозно.

Џаковић је потпуно сагласан са њима, када кажу да тужилаштво не ради свој посао. Наравно да не ради, јер да има тужиоца, из садашње власти би сви били саслушани колико је јутрос, јасан је он.

И даље ћу бити непријатељ и издајник светосављу и СПЦ у Црној Гори

Џаковић је у Будви државни непријатељ број један, иако је био опозиционар, па прелетач, како су га звали, издајник и што све не. На наше питање колико су он и његова породица безбједни у Будви, одговорио је да је безбједан онолико колико сматра да је у праву.

“Јер уколико сте у праву, не може вам нико ништа, говорио је мој отац. Поносим се што сам таквим појавама државни непријатељ. Бићу издајник и непријатељ томе за чим они живе и раде, а то је светосавље, српство и Српска православна црква у Црној Гори“, поручио је Џаковић.

Он се пита зашто је чудно што је био медијски попраћен на налагању бадњака ЦПЦ испред дворца на Цетињу. Тада је био под будним оком ТВ „Вијести“, а прије неки дан чак на три стране њихових новина, питајући се да ли су својевремено Свету Маровићу поклоњене прве три стране.

„Тражићу неђе да ми дају неку споменицу. Но, то говори о њиховој фрустрацији, њиховој опсједнутости са мном“, рекао је Џаковић, не знајући шта више да уради да га поштеде

Скала радио
Извор

2 thoughts on “Стеван Џаковић: Поносим се што сам издајник и непријатељ светосављу, српству и СПЦ у Црној Гори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *