Стијовић предао дужност Јоковићу: Најважније очувати и унаприједити пољопривреду

Он је поручио Јоковићу да остављају и рекордно висок Агробуџет, са мјерама, јавним позивима и додатним активностима које су у току

ФОТО: ВЛАДА

Досадашњи министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић предао је дужност новом министру Владимиру Јоковићу.

Они су заједно поручили да је најважније очувати и унаприједити пољопривреду и производњу хране у Црној Гори.

 – Предајем Вам најважније Министарство у држави и задовољство ми је рећи да су упрскос изузетно тешким околностима које смо затекли, постигнути изузетни резултати рада у протеклих годину и по дана.  Оно на шта сам посебно поносан је што сматрам да Вам остављам најбоље организовано Министарство у систему државне управе и оно што је највредније, а то су људи који га чине. Креирали смо изузетно стручан тим професионалаца, гдје су директори Директората људи од струке и знања. Они су додатни гарант успјешног дјеловања и развоја пољопривреде, развоја села, унапређења шумарства и водопривреде – навео је Стијовић.

Како је истакао, огроман је  напредак постигнут у свим пољопривредним секторима и значајно је повећана подршка нашим пољопривредним произвођачима.

– Међународне обавезе се успјешно реализују и уговорени су нови пројекти и додатна средства од донатора и наших међунатродних партнера. Успјешно напредују преговори и испуњавање обавеза у сва 3 преговарачка поглавља 11,12,13 под ингеренцијом овог Министарства. Суочили смо се са свим нелегалним активностима попут експлоатација шљунка и шума, али и другим организованим и штетним активностима по буџет и по наше пољопривредне произвођаче и поднијели смо више кривичних пријава надлежним државним органима – навео је он.

Стијовић је поручио Јоковићу да остављају и рекордно висок Агробуџет, са мјерама, јавним позивима и додатним активностима које су у току, а са циљем јачања пољопривреде и унапређења њеног развоја.

 – Мјере руралног развоја у изградњи сеоске инфраструктуре и водопривреде већ се увелико реализују на задовољство свих наших грађана из свих општина Црне Горе. Најважније је да слушате глас пољопривредника, реагујте брзо и правовремено на проблеме који се појаве, увјек се држите закона и будите праведни, никада немојте бити селективни по било ком основу, вјерујте свом тиму и то је кључ успјеха, поручио је Стијовић.

Након састанка са Јоковићем, Стијовић позвао је на састанак све  директоре Директората и чланове  кабинета како би новом министру презентовали појединачне секторе и резултате, текуће и планиране активности.

Јоковић је захвалио Стијовићу на начину на који га је дочекао, изузетном професионализму и резултатима рада њега и његових сарадника који су му предочени, а посебно на префесионализму током примопредаје дужности рекавши да јако цјени што га је бивши министар упознао са текућим и планираним активностима како би се и даље могао одржавати континуитет квалитета и унапређивати развој пољопривреде и пожелио Стијовићу срећу и успјех на личном и професионалном плану.

Извор: Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest