Стоматолог песницом сломио нос пацијенту

У извјештају о притужбама на рад Специјалне болнице за психијатрију се наводи да се једна жалба односила на права лица лишених слободе и четири на забрану мучења и суровог нељудског или понижавајућег поступања и кажњавања

Болница у Доброти; фото: cdm.me

Заштитник људских права и слобода препоручио је Специјалној болници за психијатрију у Доброти да спроведе хитну обуку за све службенике на тему поступања са узнемиреним пацијентима, наводи се у недавно објављеном извјештају о раду Омбудсмана за претходну годину, а поводом физичког повређивања пацијента од стране стоматолога у болници, пише Дан.

У извјештају о притужбама на рад Специјалне болнице за психијатрију се наводи да се једна жалба односила на права лица лишених слободе и четири на забрану мучења и суровог нељудског или понижавајућег поступања и кажњавања.

Заштитнику је пацијент са Одјељења за лијечење болести зависности казао да га је стоматолог у болници, др Х.Х. физички напао, којом приликом му је ударцем песницом у главу поломио нос и нанио друге тјелесне повреде.

“Заштитник је након спроведеног испитног поступка утврдио да је поступањем стоматолога повријеђено право на физички интегритет подносиоца притужбе и дао препоруке Специјалној болници за психијатрију у Котору да у будућем периоду спроведе хитну обуку на тему поступања са узнемиреним пацијентима за све службе подршке у болници, односно њихове службенике који су у контакту са пацијентима, укључујући и раднике који врше послове обезбјеђења болнице. СБП је најавила да ће поступити у складу са препоруком у вези са чим је предузела кораке”, истиче се у извјештају Заштитника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *