STRAVIČNA NESREĆA: Beba (1) stradala u udesu kod lukavca

Foto: Jutjub printskrin/ RTV Mag

Jednogodišnja beba poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na lokalnom putu Bistarac-Lukavac kada je pežo, u kojem je bilo osam osoba, udario u parkiranu škodu u kojoj nije bio niko.

U ovoj nesreći osim smrtnog ishoda, povrijeđeno je sedam osoba.

Kako je potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), saobraćajna nesreća se dogodila u noći između ponedjeljka i utorka oko tri časa iza ponoći.

„Policijska stanica Lukavac, oko tri časa je iz Službe hitne medicinske pomoći obavještena da im se javio muškarac sa djetetom starosti oko godinu dana, koje ne daje znakove života, kao i još nekoliko osoba. Svi su upućeni u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli“, potvrdila je Adnana Sprečić, potparol Uprave policije MUP TK.

Ona je dodala da se nesreća dogodila tako što je vozač pežoa ostvario kontakt sa drugim vozilom.

Navela je da je u pežou bilo petoro djece i troje odraslih, a pored nastradalog djeteta svi su povrijeđeni od kojih troje teže.

Beba je prvo upućena na Kliniku za hirurgiju UKC-a Tuzla gdje je nažalost konstatovana smrt.

Ostali putnici su takođe upućeni na UKC Tuzla, gdje su kod tri osobe konstatovane lakše, a teže povrede kod tri osobe među kojima je još jedno dijete.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili policijski službenici iz Lukavca, a o svemu je obavješteno i Tužilaštvo TK.

U toku je rad na ovom slučaju i preduzimaju se dalje istražne radnje, a detalji o tome šta je dovelo do ove tragedije biće poznati nakon vještačenja.

Prema riječima mještana, na ovoj dionici je ograničenje 50 km/h ali problem nastaje zbog oni koji voze više od ograničenja jer dosta njih ne zna za krivinu.

Takođe, kako navode, problem je parkiranje na putu gdje ljudi staju da sipaju vodu na izvoru pored koje se i desila ova velika tragedija.

Osim ove nesreće, tri osobe od kojih jedna teže, povrijeđene su u saobraćajnoj nezgodi u Zvorniku kada je golf kojim je upravljao V.K. sletio s kolovoza.

U Bolnicu Zvornik, radi ukazivanja medicinske pomoći, javili su se vozač V.K. i putnik R.K. kod kojih su ljekari konstatovali da su lakše povrijeđeni, dok je suvozač N.K. teško povrijeđen.

Protiv vozača će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest