Суђење у предмету за отуђивање накита и умјетнина: Вјештачен телефон окривљене за крађу код Аца Ђукановића

Пешукић се терети за двије тешке крађе накита и умјетнина из породичне куће Аца Ђукановића, а Ралевић за тешку крађу путем подстрекавања и злоупотребу службеног положаја у привредном пословању

У предмету покренутом због крађа накита и умјетнина из куће Аца Ђукановића, Специјално државно тужилаштво доставило је суду садржај мобилног телефона окривљене за извршење наведеног дјела Ане Пешукић. Како нам је појаснио њен адвокат Ранко Радоњић, СДТ је још у истрази прибавило наведени доказ, али је тек сада достављено суду и одбрани. Почетак суђењаодложен је за 20. април како би се одбрана упознала са предложеним доказом. Према процјенама СДТ-а, из куће брата предсједника државе Мила Ђукановића украдени су предмети вриједни 340.000 еура.

Према оптужници, Пешукић, која је радила у кући оштећених, украдени накит је продавала извршном директору фирме „Фин голд“ из Подгорице Филипу Ралевићу. Пешукић се терети за двије тешке крађе накита и умјетнина укупне вриједности 340.931,27 еура из породичне куће Аца Ђукановића, а Ралевић за тешку крађу путем подстрекавања и злоупотребу службеног положаја у привредном пословању.

Пешукић је 20. септембра прошле године пред Вишим судом у Подгорици одустала од споразума којим је признала да је починила кривична дјела за која се терети у замјену за пола године затворске казне. Разлог одустајања јесте дио споразума који ју је обавезивао да исплати 300.000 еура, што је износ имовинскоправног захтјева који се темељи на налазу и мишљењу вјештака економско-финансијске струке. Постоји могућност да Пешукић у кривичном или парничном поступку оспорава висину штете коју је утврдио вјештак, а која, према ставу одбране, нема утемељење у доказима који су дио списа предмета.

Првобитно су се Пешукић и Ралевић теретили и за стварање криминалне организације, али је након контроле оптужнице одлуком суда обустављен поступак за то дјело. На рочишту за контролу оптужнице Пешукић је казала да је у поступку истраге детаљно описала крађу накита, истичући да је дјеловала као појединац, а никако као припадник неке криминалне организације. Том приликом је рекла да је била у кући када је крађа откривена.

– Да сам члан било какве криминалне организације, побјегла бих. Имала сам разлог да напустим то мјесто, што нијесам учинила – казала је Пешукић.

Извор: Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest