SVJESNO ILI NE Milović jednom rečenicom u potpunosti razobličio Milojka Spajića

Foto: Jutjub printskrin/ A PLUS TV MONTENEGRO

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović saopštio je na RTHN da taj politički subjekt „daje građanima“ vladu bez DPS-a i DF-a.

On je jasno kazao da je osnivačkoj konvenciji PES-a taj cilj jasno istaknut.

– Na osnivačkoj konferenciji smo rekli da želimo da se, po prvi put u Crnoj Gori, formira vlada bez DPS-a i DF-a, upravo to i dajemo građanima, jer je to pravi put – kazao je Milović u poslednjem javnom nastupu.

Svjesno ili ne, Milović je ovom rečenicom u potpunosti razobličio lidera PES-a i mandatara Milojka Spajića. Iz ovoga slijedi, da je Milojko Spajić od samog starta bio neiskren prema ZBCG-u, da je fingirao pregovore sa njima oko njihovog uključivanja u vladu, a da se svo vrijeme držao principa koji je utkan na osnivačkoj konferenciji a koji decidno zabranjuje formiranje vlade sa bivšim DF-om.

Argumentacija PES-ovaca da je ZBCG odbijala njihove brojne ponude za ulazak u vladu, Milovićevim priznanjem, je u potpunosti obesmišljena. PES predvođen Spajićem, kao što je BORBA u nekoliko navrata pisala, a Milović potvrdio na RTHN-u. ni je u jednom trenutku nije htio da se zajedno sa ZBCG-om obračuna sa DPS-ovom zaOstavštinom.

Nasuprot, Spajić se okrenuo DPS-u i sa Predragom Boškovićem dogovorio formiranje Vlade sa DPS-ovim saveznicima i poslanikom Mehmedom Zenkom koji u parlament ušao sa liste koju je na parlamentarnim izborima predvodio Danijel Živković.

(Borba.me)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest