Тајландски краљ се изоловао са 20 конкубина у Алпима

Тајландски краљ Маха Ваџиралонгкорн самоизоловао се од вируса корона са 20 својих конубина у једном од најлуксузнијих хотела у монденском скијашком центру Гармиш-Партенкирхен у Немачкој.

Краљ, иначе познат и као Рама Десети, са собом је осим конкубина повео бројне слуге.

Наводно је закупио цео „Гранд хотел соненбихил“, хотел са четири звездице, пише „Интернешнел бизнис тајмс“, преноси Танјуг.

Тамошњи пансиони и хотели затворени су због корона вируса, али хотел у којем се изоловао 64-годишњи тајландски краљ је изузет од тог правила.

Краљ Тајланда Маха Ваџиралонгкорн

© AP PHOTO / THAILANDКраљ Тајланда Маха Ваџиралонгкорн

Портпарол локалног окружног савета рекао је да је то зато што су сви гости из једне групе људи.

У међувремену, Тајланд се бори с пандемијом ковида 19, знајући да је краљ на одмору.

Грађани су, наводи се, због тога протестовали путем интернета и медија, кршећи притом строге законе који им бране да критикују краља, пренео је загребачки „Јутарњи лист“.

Хаштаг #Зашто нам треба краљ подељен је чак 1,2 милиона пута на Твитеру, а поставио га је један активиста који се налази у егзилу у Француској.

Краљ Рама Десети није виђен у јавности у Тајланду још од фебруара. Познат је по томе да често није у својој земљи, а најчешће проводи време у Немачкој с љубавницом. Зна се и да је имао много жена, као и бурне разводе.

Тајланд је до сада забележио више од 1,385 случајева вируса корона, а седам је особа преминуло. Само у суботу је забележено 109 нових случајева болест

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest